Örjan kunde inte göra något annat

Publicerad

Sista starten.

Ensam på målfotot.

– Jag fick fjäska mig till att hon skulle göra den här starten, sa David Persson.

Dealwithakiss inledde karriären hos Sveriges största travtränare Peter Untersteiner. Förväntningarna var med all rätt stora på det välstammade stoet. Hon var ofta hårt betrodd men det blev aldrig någon seger.

Sonen Johan fick chansen, men det blev endast en vinst på elva försök. Bästa insatserna har kommit i proffsige amatören David Perssons regi.

– Hon satt fast senast på Solvalla och jag fick fjäska och gå ned på knän för att hon skulle starta. Dealwithakiss är så här bra och i dag kunde vi rycka skorna och ta bort skydden. Det var kul att hon fick avsluta tävlingskarriären på det här viset och hon kommer få en fantastisk karriär i avelsboxen, sa tränaren David Persson. 

 

Hans R Strömberg körde sitt sista lopp på ett tag. Bakom bildsköne profilhästen On Track Piraten hittade Strömberg andra par utvändigt – och ryggen på favoriten Zenit Brick.

Segern blev knapp men säker.

–  Jag trodde inte att det skulle gå. Men nu fick jag bästa loppet. Piraten travade inte helt hundra, så jag var lite orolig. Men han tog tag i det på upploppet, sa Strömberg.

Nu väntar uppehåll i sulkyn för Hans R Strömberg. 

–  Jag ska hålla upp med körningen för att operera mig för lite småskavanker. meddelade Strömberg.

Kunde Örjan Kihlström bakom favoriten Zenit Brick gjort något annorlunda?

Min uppfattning är nej. Det var hård körning inledningsvis och 1.13 första varvet över 2 640 meter på den bra, men något sugande banan kostade kraft. Örjan Kihlström  (dödens) körde hela tiden mot Hans R Strömbergs ”pirat” och var tapper i nederlaget som tvåa.

– Det löste sig inte som jag önskade mig och vi hamnade snett på det. Jag visste att On Track Piraten fick det serverat. Kanske skulle jag kört till för att överta ledningen. Men min bedömning var att det skulle kosta att komma till ledningen. Jag väntade till Hans R Strömberg gick ut i tredjespår och då körde jag vad som gick, sa Örjan Kilström.

Örjans form är dock svag.

Vilket blott fem vinster på de senaste 79 starter vittnar om.

Reijo Liljendahl är en av Sveriges bästa tränare. Efter två segerlösa månader har det lossnat med besked i veckan.

I onsdags blev det dubbelseger på Solvalla. Bedriften upprepades i går.

I Lightningsky har han ett stort löfte. I sin sjätte start vann Lightningsky på 1.12,3 över kort distans.

– Han är bra den här pojken och det finns kvaliteter i den här hästen. Lightningsky kan vara något för den första helgen i september, sa Reijo efter loppet och syftade på svenskt Travderby på Jägersro.

 

Olle Rols är inte stor. Men det är hans hjärta. Femte raka V75-segern togs i går trots kort galopp i början.  

De sex senaste starterna har givit lika många segrar. Kontot har fyllts på med 920 000 kronor. 

Ulf Ohlsson tippade sig etta men tre hästar i fredagens Expressen.

Alla vann!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag