Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Örjan Kihlström avslöjar oron – inför miljonfinalen

Foto: TR Media / Lars Jakobsson/TR Media
Foto: TR Media / Lars Jakobsson/TR Media
Foto: TR Media / Lars Jakobsson/TR Media

Det blev tillslut storfavoriten Perfect Spirit som vann finalen i Sprintermästaren 2018.

Var det givet? Inte enligt kusken, som var orolig, efter andraplatsen i försöket. 

– Vi var faktiskt inte ens i närheten av att kunna hota vinnaren, säger Örjan Kihlström. 

I första försöket var stjärnhästen tillika Hambeltonian-vinnaren Perfect Spirit klar favorit. Men väl på upploppet kunde hästen inte utmana vinnande Calle Crown.

I finalen kunde dock hästen trots den rafflande upploppsstriden avgöra loppet och ta hem första priset på dryga en miljon kronor. 

Kretsen kring hästen hann bli lite oroliga inför finalen och kusken Örjan Kihlström var inte alls säker på seger. 

– Vi var faktiskt inte ens i närheten av att kunna hota vinnaren. Det var vi lite fundersamma över allihopa efter försöket. 

”En annan häst”

Så det var inte ett taktiskt drag? 

– Nej, vi ville så klart försöka vinna om det gick, men när jag insåg att vi inte kunde vinna så var han ju klar tvåa. Det är klart att vi hade velat vinna.

– Det var en helt annan häst i finalen, han var mer laddad då och vaknade verkligen till efter försöket. Det var ett annat tryck i finalen. 

Korrigerade ni något inför finalen?

– Daniel gjorde lite balanskorrigeringar men jag tror inte att det var det som var den stora förklaringen. Det var nog mera att hästen vaknade till och var mer på alerten till finalen. 

Inte självklar inför finalen 

Inför finalen blev det ett annat läge för storfavoriten, enligt Kihlström. 

– Han var ju favorit innan försöken, men efter försöken var det lite mer att vi fick slå ur underläge. Men det gick ju det också. 

Väl i loppet så fortsatte dramatiken. 

– Vi fick ett fint lopp, men när Hazard Boko tappade travet i sista sväng så blev det en bit fram men när den försvann så gick det väldigt fort. Sen vart det en liten incident där han tog en kort galopp och tappade farten igen. Men sen var han väldigt stark på upploppet trots att inte travet flöt helt hundra. 

”Väldigt fin inställning”

Efter loppet har Örjan Kihlström hyllats på flera håll för sin kuskinsats, dels att han höll hästen i trav men också att han kunde avgöra loppet precis med en hals före Lucifer Lane. 

– Man måste ju säga att hästen har en väldigt fin inställning också och vill hjälpa till själv och hålla sig i trav. Så det hjälpte till också, det var skönt att det gick vägen, säger han och fortsätter:

– Det kändes att det fanns en chans för jag hade mycket krafter kvar i hästen. Det gällde att köra smart men samtidigt köra tillräckligt fort för att ta sig förbi, säger han och skrattar. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!