Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Örjan Kihlström skadad – kan missa storloppen

Örjan Kihlström
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD / TR Media / Lena Emmoth

Örjan Kihlström drabbades av kraftiga smärtor i ryggen. 

Nu är flera storlopp i fara för stjärnan.

– jag hade ingen möjlighet att fullfölja loppet, säger Örjan Kihlström.

Under tisdagens lunchtävlingar på Solvalla tog plötsligt Örjan Kihlström favoriten Deal Done Zet ur loppet. Anledningen var kraftiga och plötsliga smärtor i ryggen. Efter loppet strök han sig från alla uppsittningar han hade under resten av dagen. Det såg olustigt ut från sidan men enligt kusken var det ingen större fara.

– Det har inte hänt i tävling tidigare och jag tycker att det var snöpligt för spelarna men jag hade ingen möjlighet att fullfölja loppet. Däremot var det ingen risk att jag skulle ramla ur sulkyn, säger Örjan Kihlström.

Har nio styrningar på söndagen

Kihlström är uppsatt som kusk i flera stora lopp inom bara några dagar. På torsdag var tanken att han skulle köra Sister Sledge på Bergsåker men han har tyvärr fått stryka sig. På söndag väntar StoChampionatet och på tisdag avgörs Hugo Åbergs Memorial där han är högaktuell för en styrning.

– Jag har strukit alla mina styrningar fram till söndag. Igår fick jag behandling och det känns redan bättre. Jag har haft ryggskott flera gånger innan och det blir bättre för varje dag. 

Örjan Kihlström har nio styrningar på söndag, däribland Daniel Redéns Honey Mearas i Stochampionatet. Han hoppas kunna genomföra V75-omgången på söndag men är osäker.

– Jag hoppas kunna köra på söndag, men frågan är om ryggen är tillräckligt bra för att tävla.