Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Örjan Kihlström nådde 6000 kusksegrar

Örjan Kihlström nådde en ny milstolpe under freagen.

Han tog nämligen seger nummer 6000, och han gjorde det på hemmabanan Solvalla.

– Det är många segrar och inte så många som har klarat av det. Så på så sätt är det så klart bra, säger Örjan Kihlström.

Han har "alltid" ränt runt på Solvallas stallbacke och har vunnit alla stora lopp på huvudstadsbanan – däribland Elitloppet, Kriteriet och Oaks.

Under fredagen nådde Örjan Kihlström en ny milstolpe på "Valla" – han tog nämligen kuskseger nummer 6000.

– Segrar är inte det jag jagat mest i karriären. Men likväl – det är många segrar och inte så många som har klarat av det. Så på så sätt är det så klart bra, säger Örjan Kihlström.

Vann med Lindgrens sto

Det var med Marcus Lindgrens sto Cabades som stjärnkusken tog den historiska seger, i ett helt vanligt fredagseftermiddagslopp.

– Hon är lite strulig innan hon kommer upp till bilen, när hon ska hitta travet. Men sen i loppet gick det ju bara bra, säger Örjan Kihlström.

Stjärnkusken är den sjätte kusken att ta sex tusen segrar i Sverige – tidigare har Jorma Kontio, Olle Goop, Björn Goop, Stig H Johansson och Åke Svanstedt lyckats med bedriften.

Örjan Kihlströms tog sin första seger med Jarramas, den 2 mars 1980 – på Solvalla.

Som främsta häst han kört håller han fyra stycken hästar...

– From Above, Maharajah, Delicious Nuncio - Jag kan inte sära på de fyra. De är unika allihopa och det är fantastiskt att får chansen att kör så fina hästar, säger Örjan Kihlström i ATG Live.