Foto: / Kanal 75 AB
 Foto: / Kanal 75 AB

Ordnade blågul seger i Danskt Travkriterium

Publicerad

Cuba Libre Ice och hans tränare Johan Untersteiner ordnade blågul seger när Danskt Travkriterium avgjordes i Köpenhamn på söndagen.

Rafflande upplopp verkar vara Johan Untersteiners grej i år. För en dryg månad sedan vann han Svenskt Travderby med Cyber Lane efter stor dramatik och i danska kriteriet var det dags igen. På den sista bortre långsidan attackerade Untersteiner från tredje par utvändigt med Cuba Libre Ice och när hästarna dundrade in i slutkurvan var han framme utvändigt om ledande Confidence. Dessa två utkämpade sedan en ursinnig tvekamp och det var först strax före mål som Cuba Libre Ice kopplade grepp.

- Det var en spännande upploppsfight, sa Johan Untersteiner.

- Jag var osäker när det var 200 meter kvar. Jag kände att jag hade lite kvar att köra med men han sprang och hackade lite i travet så jag fick sitta och passa honom lite och kunde inte släppa åt honom. Men 100 kvar kände jag att det kanske går det här för jag såg att Confidence började bli lite trött där framme och det gick precis.

Styrkan främsta egenskapen

Johan Untersteiner ropade in Cuba Libre Ice på den danska kriterieauktionen för två år sedan för cirka 60 000 kronor. Inga stora pengar för en häst som nu kan titulera sig kung bland Danmarks treåringar.

- Jag kände tidigt att det är rätt så bra styrka i hästen och jag hade tro på att han skulle kunna tillhöra de bästa i Danmark. Precis som jag sa efter försöket tror jag bara att den långa distansen i finalen var en fördel. Över medeldistans hade det nog blivit svårt att vinna i dag men den långa distansen avgjorde till hans fördel.

Cuba Libre Ice landade på 1.14,3 över 2 500 meter med autostart och förstapriset uppgick till närmare 400 000 kronor.

 

Av Ola Johansson/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag