Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Orden om skrällen: ”Aldrig varit bättre”

Foto: Jeannie Karlsson / TR Media

Eric Martinsson drar till Örebro med en formstark kvartett.

Ingen av de fyra hästarna på V75-kupongen ska vara chanslös.

ANNONS: EXPERTENS SYSTEM

ANNONS: EXPRESSEN PREMIUM

Axevalla-tränaren Eric Martinsson har haft en jämn och bra nivå hela säsongen och på lördag hoppas han på en framgång i travets elitserie då han lastar fyra hästar på transporten till Närke och Örebrotravet.

Vi tar dem i tur och ordning och först ut är Dats So Cool i V75-1.

– Han håller sin fina form och har nog aldrig varit bättre. Jag är nöjd med läget då han borde kunna få ett bra lopp härifrån. Jag har givetvis stor respekt för Admiral As, men bakom denne tycker jag att min ska kunna vara med och slåss om en plats. Det blir barfota runt om igen, säger Martinsson.

I V75-4 har han två hästar med i loppet, dels Bolla Spritz med bra form och spetsläge och sedan North Dakota som övertygat i raka segrar.

– Bolla Spritz gör det bra varje gång tycker jag. Hon är ganska okomplicerad att köra och läget är jag nöjd med. Hästarna på tillägg blir nog tuffa men en bra peng kan det bli.

– North Dakota har lite mera hårdhet än Bolla Spritz och är nog den hetare av mina två i loppet. Men för att hon ska kunna vinna måste det stämma med resan och spåret kan ju vara både bra eller dåligt, det finns risk att man hamnar lite för bra på det från ett springspår på tillägg. Inga ändringar, säger Martinsson.

Avslutningsvis plockar han ut Stepping Moneyboy i V75-6 som gör bra insatser mest varje gång och som inte är speciellt hårt betrodd på förhand.

– Han vann med krafter sparade senast och det är en tacksam häst som vinner ofta och som går på alla distanser. Men det är såklart tuffare i V75 och det behövs lite hjälp på vägen om han ska vara med i segerstriden. Formen är i alla fall intakt och vi ändrar inget, avrundar Martinsson.

Söker man efter skrällar kan samtliga vara tänkbara bud…

ANNONS: EXPRESSENS LIVESYSTEM 

ANNONS: EXPRESSENS LILLA 

V75-4 är ett typiskt lopp där det brukar kunna skrälla.

En av de som andas optimism är Kalmar-amatören Magnus Fermskog vars Hillbilly Woodland är snudd på ospelad.

Vid den här årstiden i fjol hittade Hillbilly Woodland formen på allvar och syntes i V75 och det ser ut att kunna bli samma visa i år.

Senaste insatsen som trea bakom V75-kände Nouba Mom var positiv och hon har mött tuffare motstånd rent allmänt än det hon ställs  emot på lördag.

– Hon känns riktigt bra för dagen och vi reser till Örebro med ambitioner om att vinna loppet, säger tränaren Magnus Fermskog.

Ett litet aber är läget. Spår åtta på tillägg är inte den enklaste saken i världen för kusken Anton Knutsson att reda ut.

– Men jag tror att den vi har framför oss (Platinum Tile) kan öppna bra och blir det bara lite körning från början så kan det bli sprickor i fältet. Hon sprang 1.13,4 på Jägersro senast och jag tror att hon kommer att springa minst lika fort på lördag om förutsättningarna blir bra. Jag tycker att hon är bortglömd av spelarna och räknar med att hon kommer att prestera bra. Det blir barfota runt om igen.

Strecklistan visar att Hillbilly Woodland är streckad på en futtig procent.

Och det är sällan man hör så positiva tongångar från en lågprocentare…

ANNONS: LÄMNA IN EXPERTENS SYSTEM