Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Omvälvande när man tänker tillbaka på det”

På lördag är det 40 miljoner kronor i jackpott när V75 avgörs på Mantorp. 

En som känner till banan? Mantorpbon Patrik Olsson, som tillsammans med sina kompisar drog in 43 miljoner kronor på V75 i december 2016. 

– Jag minns att jag fick ett samtal från frun som ringde och skrek på mig, minns han. 

Senaste åtta gångerna det har varit V75-lördag på Mantorp har det varit jackpott. 

Några som minst sagt haft stor lycka när det vankats jackpott tidigare är Patrik Olsson och hans polare, som har Mantorp som hemmabana. 

2016 kammade gänget hem 43 miljoner kronor via ATG Tillsammans, med ett system som kostade 800 kronor. 

En vinst som är den femte största någonsin i travhistorien. 

”Det kan bubbla upp än i dag” 

SportExpressen ringde upp Patrik Olsson, lagledare för gängets Tillsammanslag, för att snacka minnen, V75-knep och drag inför helgens omgång. 

Hur minns du tillbaka till den där kvällen i december? 

– Jag själv var inte på plats, utan befann mig i en idrottshall och coachade laget till segrar. Sedan minns jag att jag fick ett samtal från frun som ringde och skrek på mig att vi hade vunnit. Att vi var de enda som hade vunnit. Det där kan bubbla upp än i dag. Det var ju sjukt och det blir omvälvande när man tänker tillbaka på det, säger Patrik Olsson. 

Har du hunnit smälta det som hände? 

– Jo, men det har vi nog alla gjort. 4,8 miljoner kronor per person är mycket pengar, men man kan inte göra vad som helst för de pengarna. Man kan betala sin innerstadslägenhet eller sin nybyggda villa, men man kan inte köpa en till och vara skuldfri. Så man far inte i väg, säger han. 

– Det blir ett lite annat förhållningssätt, sedan är det inte så att vi har kört med handbromsen tidigare. Vi brukar unna oss. 

”Då sa han: Jag tar den” 

Har du gjort något speciellt för pengarna? 

– Bilen skulle ändå uppgraderas. Vi hade en gammal amerikanare från 2003, så den bytte vi ut till en ny bil. 

På tal om bilar, visst spontanköpte en av er en sprillans ny bil samma kväll som ni vann? 

– Johan (Börjesson) ringde och väckte sin brorsa som jobbar som säljare på Ford i Linköping. Då undrade han om den där ”orangea bilen” stod kvar i hallen, då var klockan kanske två på natten och vi var inne på den fjortonde flaskan bubbel. Hans bror undrade vad fan det var frågan om, men sa att den stod kvar. ”Jag tar den”, sa Johan då, säger Patrik Olsson och tillägger: 

– Då utbrast ett jubel. 

Patrik Olssons bästa V75-knep 

Har det blivit några vinster sedan dess? 

– Inte ihop. Sedan har ju halva gänget, vill jag påstå, riktigt stor talang för att hitta dragen. Det har ju varit femsiffrigt på tvillingar och dubblar tidigare. Folk tenderar att fortsätta att satsa en hundring eller två, så då drar det ju inte i väg. På Tillsammanssidan har det inte varit något att skriva hem om. Sedan gör vi inte systemen för att vinna 50 000 kronor… Då går man på torsk ofta. 

Vad är ditt bästa V75-knep? 

– En kombination av saker man sett tidigare. Den här veckan spikar vi Pastor Power, där Peter Untersteiner och Mantorp visat sig vara en bra kombination. Det där är en kanonhäst som just nu är femtehäst enligt streckprocenten. Sedan följer jag vissa principer. Det bär mig emot att spika i stoloppen, även om det är en storfavorit. De har mer varierande dagsform än vad vad hingstar och valacker har. 

– Sedan har exempelvis John principen att alltid ha med Torbjörn Jansson i kallblodsloppen, även om han är spelad till noll procent. Det fick vi betalt för den 12 december 2016. Men stjärnorna måste stå rätt på himlen för att det ska översättas till 8-siffriga belopp. Men står man fast vid sina principer blir det lättare att förklara för sig själv varför man tog den ställning som man gjorde. 

 

PATRIK OLSSONS BÄSTA DRAG INFÖR V75 PÅ LÖRDAG

– I guldloppet är det fem av sju hästar som dragit streck till sig än så länge. Hittar man ut därifrån har man varit både modig och klok. En eller alla? Vi väljer 3 Handsome Brad (V75-3) och hoppas ta greppet. 

 

– 11 Pastor Power får ett bra lopp och det är tydligen få som vet hur bra han är. Dessutom älskar vi att spika en femtehandare. 

 

– I V75-1 måste vi ha med 7 Hugo R.C. och dessutom tror vi att Timo Nurmos kan ha ställt i ordning 9 Mellby Club efter ett par år. 

 

– I V75-4 har vi att se fram emot 5 Franklin Face (7%) mot 6 Terminator Face (37%) och vi tror mest på Franklin Face. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!