Omgångens största favorit på V75 föll

Chattty Kronos vinner V75-3
Foto: Skärmdump/ATG Live

Det vankades V75 även på söndagen från Axevalla.

Highway To Hill var omgångens största favorit på V75-spelet.

Men när loppet var klart hade Aetos Kronos syster vunnit loppet

– Hon har verkligen blommat ut, säger Leon Hallén i V75 Direkt

Higway To Hill var omgångens största favorit på förhand. Reijo Liljendals treåring fick dock ett omöjligt lopp. 

Efter en jämn start flög nummer 5 Ploquepin med Carl Johan Jepson i sulkyn till ledningen. Platsen utvändigt om ledaren tog 7 Lukaku Di Quattro medan favoriten hamnade längre ner i fältet. Efter den snabba öppningen blev Ploquepin väl pigg längst fram i ledningen.

– Frågan är om han gör av med mycket krafter nu när han är lite väl ambitiös, säger expertkommentatorn Elin Gustavsson under loppets gång.

Ledaren ödslade energi

Mycket riktigt blev det så. När Lutfi Kolgjinis 6 Akilles Face klev fram i fältet efter galopp fastnade favoriten och loppet var över för hans del.

Kevin Oscarsson och Chatty Kronos drog nytta av att ledaren gjorde av med mycket krafter och övertog ledningen. Väl i spets var segern bärgad. Chatty Kronos klev ifrån de övriga på upploppet och vann enkelt.

Efter målgången hyllades hästens prestation.

– Loppet i sig innehöll en hel del. Chatty Kronos hittade en bra position och skaffade sig några längder. Hon gör en mäktig insats på många vis. Det är tufft av ett sto att leverera mot hingstar och valacker på det här sättet. Hon har verkligen blommat ut, säger Leon Hallén i V75 Direkt