Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Omgångens snackis var totalt överlägsen

Foto: Travronden / Travronden

Hon trendade rejält uppåt på spelet.

Och var totalt överlägsen.

Grude Bambi imponerade stort.

V86-omgångens stora snackhäst var kallblodet Grude Bambi. Spelprocenten fullkomligt skenade iväg sista timmen innan spelstopp. Och de sena spelarna visste vad de pysslade med. Minst sagt.

En fyraåring som gjorde debut för stall Tjomsland så sent som förra fredagen då hon vann på bra vis. Om de täta starterna skulle kunna ställa till det var det en del som frågade sig på förhand.

Svaret blev nej. Ett rungande nej.

Tom Erik Solberg gasade till ledningen tidigt och lät sedan sin häst springa på i den farten hon ville. Järvsö Majlis gjorde sitt bästa från ryggen för att hänga på men 800 meter från mål gick det helt enkelt inte längre när tempot ökades ännu mer.

Grude Bambi var helt ensam på banan i stort sett hela vägen och bara tågade undan till en totalt överlägsen seger. Kusken körde som om han inte kunde förlora. Han kände uppenbarligen vad han hade i tömmarna. Vinstmarginalen runt 50 meter!

En rekordsänkning som hette duga då hon vann på 1.25,9 över 2 140 meter volt.

En mycket imponerande insats. Innan den här triumfen hade stoet alltså drygt 116 000 kronor på kontot. Det blir nog en och annan slant till under säsongen…

– Hon var väldigt bra och höll farten starkt i sin ensamhet. Hon borde kunna slåss i årgångstoppen, sa segerkusken.

Han nöjde sig inte med det, utan satte också dit en vass Grisle Odin G.L.

■ ■ ■

Apropå fina kallblod. Gunnar Melander har en riktig ”skjutare” i Månlykke A.M. Hästen började karriären hos Jan-Olov Persson och vann nio av de tio inledande starterna. En väldigt grundkapabel häst, alltså. Efter lite grus i maskineriet så är han nu rejält på gång igen.

Han kom från seger och var hårt spelad i V86-4, men det blev ”bara” ett andrapris. Det var trångt i första kurvan när kusken skulle ut i banan och det slutade med snöplig galopp.

Men upphämtningen efter den stora markförlusten var rent grym.

Han jagade ikapp meter för meter i vida spår och var väldigt nära en duktig vinnare i form av Rappnor. Vem som är pappa? Jodå, en viss Månprinsen A.M. Likheter finns! En väldigt spännande framtid väntar.