Ohlsson har vass Solvalla-form nu

Publicerad

V75-mästare i lördags.

I går blev det en häftig seger med Sir Q.C.

Ulf Ohlsson har vass Solvalla-form.

Ulf Ohlsson har inlett året starkt på Solvalla. I lördags tog han som bekant hem V75-mästaren efter att ha skrällt rejält med Dani Boko och West Wing. I går körde han Qahar Q.C.-brorsan Sir Q.C. Och vilket mersmakande intryck! Femåringen stod hårt inne på pengarna. Men hästar kan som bekant inte läsa och Sir Q.C. brydde sig inte ett smack om att konkurrenterna hade fetare bankkonton och mer rutin.

När Ohlsson vred på i spåren såg det mer eller mindre ut som om övriga stod stilla.

Ungefär som när norske längdskidåkaren Johannes Höstflot Kläbo sprintar upp för en brant skidbacke.

Ekipaget svepte enkelt till spets varvet kvar. Sedan drog de fältet sönder och samman – och vinsten blev överlägsen. Om det doftade V75 om den här insatsen? Svar ja, en rejäl stank.

– Han är väldigt fin nu och känns stabil. Det finns bra utveckling i honom om han får hålla sig fräsch. Ett starkt tränarjobb, sa segerkusken.

Hanna Olofsson är en annan aktiv med formen på topp. Hennes Roger America har utvecklats fint och tog nu fjärde raka.

Efter ett lopp i ryggar bet spurten fint och segern var aldrig i direkt fara.

Resan Boden – Stockholm (90 mil enkel väg) är ingen lek, men med tanke på resultatet blir det säkert fler besök på huvudstadsbanan.

Favoriterna radade upp sig och därmed finns det jackpott-miljoner i nästa veckas V86-pott.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag