Foto: Kanal 75
 Foto: Kanal 75

Nytt travcenter på Västkusten

Publicerad

Av allt att döma kommer Åsa hingststation att bli Västsveriges nya hästmecka.

Något som välkomnas av bland annat Johan F Lundberg, vd för Åbytravet.

- Vi applåderar deras satsning och kommer att stötta dem så gott vi kan, säger han.

Det står nu klart att Åsa hingststation kommer att köpas av investerarna Peter Eriksson och Geir Pedersen, vd för träningsanläggningen Julmyra. Osäkerheten kring om köpet skulle bli av eller inte grundar sig i att Jordbruksverket, som gick emot länsstyrelsens rekommendation, beslutade att fastigheten inte får ägas av ett aktiebolag.

Även om de två investerarna har valt att överklaga beslutet kommer utfallet alltså inte vara avgörande vad gäller köpet. Det bekräftas av Geir Pedersen som i övrigt vill avvakta med att säga hur satsningen och samarbetet med Åbytravet kommer att se ut.

Stortränaren positiv

Satsningen kommer i rättan tid då Balltorp Stallgårdar, vad det ser ut som, upphör att existera efter nyårsafton nästa år. Anläggningen nyttjas i dag av flera travtränare. En av dem som huserar där och som nu ser över sina alternativ är Veijo Heiskanen.

- Jag är öppen för alla förslag och naturligtvis kan Åsa vara ett av alternativen. Jag trivs bra i Göteborg så det är klart att det är intressant för min del, säger han och fortsätter:

- Jag har ju inte tänkt att lägga av än, det är fortfarande roligt att träna hästar och jag hoppas att det löser sig på något vis.

"Behöver fler möjligheter"

Även Åbytravets vd Johan F Lundberg är positiv och ser satsningen som ett komplement till de redan existerande anläggningarna.

- Vi behöver fler möjligheter att ta emot tränare på alla nivåer och är därför väldigt positiva till att man vill utveckla anläggningen i Åsa, speciellt med tanke på Per och Geirs ambitioner om att utveckla det till västkustens Julmyra.

 

Av Gina Söderlund/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag