Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt bakslag för Sundins stjärna

Foto: Maria Holmén / Trav & Galoppronden
Foto: LJ / © Lars Jakobsson/Kanal 75 AB

Topphästen Nimbus C.D. har varit skadedrabbad från och till under karriären. 

Och nu har Mats Sundins dyrgrip stött på nya bekymmer.

– Nimbus har fått en liten blödning i samma ben som han haft problem med tidigare, säger tränare Robert Bergh till Travronden. 

Nimbus C.D. visade tidigt stor talang och vann ett uttagningslopp till Kriteriet och även Jubileumspokalen för femåriga hästar 2015. I år gjorde miljonären comeback efter tvåårs frånvaro men det blev bara två starter i februari. 

Enligt Travronden var Mars Sundins topphäst på väg att göra comeback och var nära start. Men sedan i slutet av samma september återfinns den karismatiske fuxen hos Hagmyrentränaren Caroline Holm. 

Holm är erkänt duktig på att rehabilitera travhästar och där har även Nimbus C.D. varit förr. 

”Nimbus är ju nio år”

För facktidningen berättar hästens ursprunglige tränare Robert Berg att det rör sig om en liten blödning i ett ben som hästen tidigare haft problem med. 

Och vad gäller framtidutsikterna är Bergh återhållsam. 

– Om det handlat om en yngre häst hade den här blödningen inte varit något större problem. Men Nimbus är ju nio år och då kan det bli värre. Han ska på återbesök om en månad och då vet vi mera, säger han till Travronden.