Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nye stjärnan jagar tredje raka på V75

David Persson och Ulf Ohlsson efter seger med Vagabond Bi
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Axevallatränaren David Persson har tagit fram en riktig topphäst i Vagabond Bi. 

På lördag jagar hästen tredje raka segern på V75 – och strävar mot större sammanhang: 

– Det är klart att man måste få drömma och det gör vi givetvis.

I lite drygt ett år har b-tränaren David Persson valt att satsa ordentligt på sin verksamhet. I dagsläget finns det 14 hästar på träningslistan och numera så är det hästar som han ägnar sig åt större delen av sin vakna tid. 

I takt med att framgångarna duggat tätare så fick även satsningen mer luft under vingarna, och mycket har han sexårige valacken Vagabond Bi att tacka. 

– Det är klart att Vagabond Bi gör att allt går mycket lättare. Samtidigt som jag tycker att jag har haft hästar som har sprungit hela tiden så har jag inte varit i närheten av att få fram en stjärna som Vagabond Bi. Då har jag ändå haft hästar som jag tycker har gjort det bra i fem-sexårs tid, säger David Persson. 

”Det beslutet ångrar vi inte” 

Det gäller att satsa när man känner att det går bra, det är allmänt känt inom hästvärlden, och det är precis vad David Persson gjort. 

I dag driver han sin verksamhet på travanläggningen Bjertorp och har en anställd i stallet som jobbar 80 procent. 

– Det är väldigt smidigt att stå där, banorna sköts och det finns alltid veterinärer på plats. 

Hur hittade han Vagabond Bi då? 

– Vi var ett gäng kompisar som var nyfikna på att köpa en häst och fick nys om några hästar som var till salu i Italien. Vi scoutade flera för att försöka få tag i den rätta, valet föll på Vagabond Bi och det ångrar vi inte. 

”Sedan har det bara fortsatt” 

Det krävdes lite åtgärder för att få den italienska hästen att fungera – men nu har de hittat rätt. I år har Vagabond Bi sprungit in 1,1 miljoner kronor. 

– Han hade temperament och han torkade aldrig ut i benen när han var hingst så vi valde att kastrera honom. Efter det har det i stort sett bara gått spikrakt uppåt. Det började i höstas förra året och sedan har det bara fortsatt. 

På lördag startar stjärnhästen på V75 i Silverdivisionen på Sundbyholmstravet. Därefter siktar de mot finalen på Solvalla i slutet av november. 

Vad som händer sen återstår att se. 

– Vi har absolut drömmar och förhoppningar om att vi ska kunna hävda oss otroligt bra i gulddivisionen. Kanske till och med att det kan bära lite längre än så och att man ska kunna vara med i ännu lite större sammanhang nästa år.