Nya målet – vill köra in 5 miljoner

Gustav Johansson.
Foto: Malin Albinsson / TR Media

Han firade sin 18-årsdag med att ta första segern på V75. 

Nu har talangen ett nytt mål i sikte – att köra in fem miljoner kronor i år. 

– I början av året sa jag att det kunde vara ett rimligt mål, säger Gustav Johansson som laddar inför fina lopp på hemmaplan. 

För lite drygt ett år sedan fyllde den unga kusken Gustav Johansson 18 år och fick då möjligheten att köra lopp utöver den så kallade ”juniorchansen” för icke myndiga kuskar. Han firade den stora dagen med att ta sin första seger på Kalmartravet och sedan dess har det fortsatt att rulla på för Halmstadsonen. 

I kväll inleds Sprintermästarhelgen på hemmaplan och han har åtta styrningar, däribland på V75, under båda tävlingsdagarna.  

– Det är väldigt stort och speciellt om man är från Halmstad. Det här är den överlägset största dagen och det är lite speciellt att vi kör två dagar. Det känns stort att vara med. Jag har sprungit runt på travet så länge jag kan komma ihåg och sett många lopp, särskilt under den här helgen, säger Gustav Johansson. 

”Att passera fem miljoner”

Ifjol körde han in nästan 1,9 miljoner kronor och i skrivande stund har han samlat ihop knappt 2,4 miljoner kronor på sina styrningar bara i år. 

– Det känns skönt och kul. Det är folk som satsar mycket på mig. Jag får köra en hel del lopp och fina hästar. Det känns bra och jag hoppas att det fortsätter. 

Vad har du för mål i år?

– I början av året sa jag att fem miljoner kunde vara ett rimligt mål. Det ska jag försöka uppnå. Man vill alltid utvecklas och lära sig nya grejer, men att just passera fem miljoner var det jag sa i början av säsongen, säger Gustav Johansson och tillägger: 

– Det är ganska höga mål kanske men jag tycker att det är kul.

”Det är min bästa chans på V75”

För ett par veckor sedan tog han studenten och har har en tydlig plan framöver. 

– Jag är hos Rick Ebbinge tre dagar i veckan och hjälper honom att köra fort, sen har vi en häst som vi tränar och så ska jag köra lopp. Jag får testa mig fram och försöka lära mig så mycket det går och på sikt vill jag bli egen tränare. Jag ville både köra och träna hästar. Det är mitt mål för dagen. 

Han sitter upp bakom många fina hästar i helgen. En häst som sticker ut är den forne elitloppsdeltagaren Pastore Bob som gör comeback på tävlingsbanan. 

– Han kvalade för någon månad sedan. Det är en väldigt fin häst som har varit borta ett tag nu men det ska bli kul att köra honom. Han hade en jäkla massa framgångar några år. Hade han kommit tillbaka till det så hade det varit kul. 

Vilken häst skulle du säga är din bästa chans under helgen?

– Jag tycker att den bästa chansen är Black Fire i V75-2 på lördag.