Foto: Leopardstown RacecourseFoto: Leopardstown Racecourse
 Foto: Leopardstown Racecourse

Nya auktionsrekordet: Kostade 73,6 miljoner

Publicerad
Uppdaterad

73,6 miljoner kronor.

Så lyder det nya europeiska auktionsrekordet för en galopphäst.

– Grabbarna ville verkligen ha henne, kommenterade köparen MV Magnier som ropade in toppstoet Marsha åt ett konsortium som nu tar henne till avel.

Det var MV Magnier och John Gosden, ombud för stall Godolphin, som stångades i den utdragna budgivningen på Tattersalls decemberauktion för ston på tisdagen. 

Vid 6 miljoner guineas, motsvarande 73,6 miljoner kronor, fick den senare ge slaget förlorat och höra auktionsutroparens klubba eka över lokalen.

– Hon är årets bästa sprinter och kommer att betäckas med Galileo, sa MV Magnier, son till John Magnier som äger världens största stuteri Coolmore.

"Underbart för vår klubb"  

Fyraåriga Marsha har tränats av Sir Mark Prescott och på meritlistan finns bland annat segrar i Prix de l'Abbaye och Nunthorpe Stakes.

Dan Downie är sportchef på Elit Racing Club, han säger följande om rekordköpet: 

– Jag är helt utmattad, det är upphetsande och underbart för klubben, säger han enligt ITV.com och fortsätter: 

– Vi trodde att det var osannolikt. Hon har varit underbar och vi har alltid tagit det i hennes takt. Summorna kommer hjälpa oss att fortsätta med den långsiktiga planen för klubben. 

"Jag brukar inte bli känslosam..." 

Marshas tränare, Sir Mark Prescott, var minst sagt tagen efter att auktionen avslutats. 

– Jag brukar inte bli känslosam, men när det blev helt tyst i ringen och allt jag kunde höra var ljudet av hennes hovar när hon gick runt, blev jag överraskad över hur mycket det påverkade mig. Det här är en fantastisk historia och ett fantastiskt resultat för Elite Racing, säger han enligt thoroughbreddailynews.com. 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag