Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya auktionsrekordet: Kostade 73,6 miljoner

Foto: Leopardstown Racecourse

73,6 miljoner kronor.

Så lyder det nya europeiska auktionsrekordet för en galopphäst.

– Grabbarna ville verkligen ha henne, kommenterade köparen MV Magnier som ropade in toppstoet Marsha åt ett konsortium som nu tar henne till avel.

Det var MV Magnier och John Gosden, ombud för stall Godolphin, som stångades i den utdragna budgivningen på Tattersalls decemberauktion för ston på tisdagen. 

Vid 6 miljoner guineas, motsvarande 73,6 miljoner kronor, fick den senare ge slaget förlorat och höra auktionsutroparens klubba eka över lokalen.

– Hon är årets bästa sprinter och kommer att betäckas med Galileo, sa MV Magnier, son till John Magnier som äger världens största stuteri Coolmore.

"Underbart för vår klubb"  

Fyraåriga Marsha har tränats av Sir Mark Prescott och på meritlistan finns bland annat segrar i Prix de l'Abbaye och Nunthorpe Stakes.

Dan Downie är sportchef på Elit Racing Club, han säger följande om rekordköpet: 

– Jag är helt utmattad, det är upphetsande och underbart för klubben, säger han enligt ITV.com och fortsätter: 

– Vi trodde att det var osannolikt. Hon har varit underbar och vi har alltid tagit det i hennes takt. Summorna kommer hjälpa oss att fortsätta med den långsiktiga planen för klubben. 

"Jag brukar inte bli känslosam..." 

Marshas tränare, Sir Mark Prescott, var minst sagt tagen efter att auktionen avslutats. 

– Jag brukar inte bli känslosam, men när det blev helt tyst i ringen och allt jag kunde höra var ljudet av hennes hovar när hon gick runt, blev jag överraskad över hur mycket det påverkade mig. Det här är en fantastisk historia och ett fantastiskt resultat för Elite Racing, säger han enligt thoroughbreddailynews.com. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!