Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny ilska mot stjärnan – efter segern i Italien

Foto: Tr Bild

Alessandro Gocciadoro kritiserade hårt för sin drivning under Lotteriahelgen i Italien – och bad då om ursäkt. 

Nu är den italienska stjärnan återigen föremål för hård kritik, efter sin drivning av Arazi Boko under ett lopp i helgen. 

– Jarlsberg kommer att förhålla sig till en eventuell rekommendation från DNT att inte bjuda in Gocciadoro som kusk, säger sportchefen Tore Sten-Hansen, till trav365.no. 

Det var i samband med Italiens största travdag, när storloppet ”Lotterian” avgjordes, som det framför allt på sociala medier riktades stenhård kritik mot Alessandro Gocciadoro. 

Bilderna från Italien visade att Gocciadoro och ett gäng andra italienska kuskar drev sina hästar för hårt. 

Något som bland annat fick den svenske stjärntränaren Daniel Redén att ryta ifrån. 

– Jag vill bara visa att jag tar ställning och är emot det. Det gäller inte bara drivningar i Italien, utan det gäller drivningar överlag. Jag vet att det är en annan kultur i andra länder, men vi måste försöka gå mot ett enat reglemente där vi värnar om hästarna. Det handlar om att vi ska kunna fortsätta med det vi tycker om och brinner för. Det är hästarna som ger oss allt, och då ska det inte få se ut som det gjorde i vissa lopp i går, sa han till SportExpressen då. 

Bad om ursäkt i öppet brev

Alessandro Gocciadoro själv bad snabbt om ursäkt i ett öppet brev. 

”När jag efteråt såg hur jag behandlade min häst i loppet såg jag något hemskt och det värsta var att det var mig själv jag såg göra något så dåligt mot en häst. Jag vill inte komma med någon bortförklaring till varför det blev så här, för jag upprepar, det finns ingen ursäkt för ett sådant beteende”, skrev han bland annat då. 

Dessutom fattade Halmstadtravet beslutet att stänga av Gocciadoro och tre andra italienska kuskar från travbanan resten av året. 

Ett beslut de tog tillbaka efter att det italienska travförbundet genomfört en rad regeländringar mot drivningar i lopp. 

”Man kan inte ta det på allvar”

Nu är Alessandro Gocciadoro återigen i blåsväder. 

Bilder från storloppet Gran Premio Costa Azzurra i helgen visar att Gocciadoro återigen driver sin häst Arazi Boko hårt, och kritiken på sociala medier har inte låtit vänta på sig den här gången heller. 

Dessutom kritiseras han av Svensk Travsports och UET:s ordförande Marjaana Alaviuhkola. 

– Det sätter det brevet i en annan dager. Man kan inte ta det på allvar, säger hon i en intervju med Trav365.  

Hård kritik även i Norge

Alessandro Gocciadoro väntas sela ut flera stjärnhästar under helgens stora travdag på Jarlsberg i Norge, där han precis som i Sverige kritiseras hårt. 

– Jarlsberg kommer att förhålla sig till en eventuell rekommendation från DNT att inte bjuda in Gocciadoro som kusk, säger sportchefen Tore Sten-Hansen, till trav365.no. 

Alessandro Gocciadoro väntas bland annat komma med Oslo Grand Prix-vinnaren Vitruvio till storloppet Ulf Thoresen Grand International.

Alessandro Gocciadoro stängs enligt Sulkysport och trav365.no av i tio dagar för den hårda drivningen i loppet.    

https://twitter.com/WiseBetting/status/1142916425285287936https://twitter.com/Lamiasignora/status/1142867894235271170