Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny häst fick biljett till Elitloppet nästa helg

Foto: TV12

Under lördagens V75-omgång skulle ytterligaren minst en biljett delas ut – och den gick till Volstead efter att ha vunnit V75-7 från dödens.

– Vi får se vad som händer, se hur trött han är och så där, säger tränaren och kusken Stefan Melander – som under söndagen bekräftade att Volstead kommer vara med i Elitloppet.

På Twitter presenterade Solvalla under lördagskvällen att fjolårsvinnaren Magic Tonight är helt klar för Elitloppet även i år.

Prins Daniels Lopp, den avslutande avdelningen på V75 veckan innan Elitloppet, är en riktig klassiker i trav-Sverige.

En plats i Elitloppet delas ut till vinnaren, och vid imponerande prestationer från andra hästar i fältet brukar även dessa bjudas in relativt omgående.

Många ekipage i årets upplaga var vrålsugna på Elitloppet – men inte vinnaren.

Stefan Melander tvekade till en början – men under söndagen kom beskedet att han ställer upp även med Volstead.

"Har ju sagt hela tiden..."

Startkatapulten Nimbus C.D höll upp ledningen, men Volstead var snabbt framme utvändigt.

När attackerna från topphästar som Ed You och Mosaique Face kom i spåren såg Volstead trött ut, men de sista hundra meterna visade hästen en imponerande inställning.

– Viktigaste för mig var att han gick så bra, konstaterar Melander som dock menar att det kan ha tagit på krafterna.

– Han låg på lite för hårt i första svängen, det gick lite för fort. Det var bra gjort att vinna. Jag har ju sagt hela tiden att det var en jättebra häst...

Magic Tonight klar

En annan häst, Magic Tonight, fick också en inbjudan efter dagens lopp – och till skillnad mot Volstead så tackade kretsen kring hästen ja direkt.

Den importerade jänkaren som träns av Roger Walmann vann Elitloppet ifjol, och hade i princip en stående inbjudan även i år. Det enda som krävdes var ett formbesked – och det kom i dag då hästen såg fin ut efter en invändig resa.