Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny allvarlig skada för rutinerade travkusken

Foto: TR Media
Foto: TR Media

Surfplattan och glasögonen var saker han saknade på sjukhuset när han vaknade.

Läget är stabilt för travkusken Jan Norberg, 73, som råkade ut för ännu en allvarlig olycka i veckan och ligger nyopererad på sjukhuset i Umeå med värk.

Efter att ha varit relativt förskonad under en lång travkarriär har olyckorna kommit slag i slag för travnestorn Jan Norberg på Umåker.

23 mars i år var han inblandad i en stor krock på hemmabanan och kom undan med några knäckta revben, frakturer i en hand och en bäckenfraktur. Dryga månaden senare körde han lopp igen och vann direkt i comebacken.

Nu ligger Jan Norberg på sjukhus igen efter en ny olycka. Det var på onsdagen då Norberg hjälpte Umåkertränaren Stefan Johansson med motionskörning som hästen han satt bakom sparkade bakut och satte av i sken.

På Norrlands universitetssjukhus i Umeå konstaterades ett brott på lårbenet. Kusken med en bra bit över 2000 segrar under karriären opererades samma kväll.

Kollegan Stefan Johansson hälsade på sjuklingen under torsdagen.

- Jag levererade surfplattan och glasögonen som han frågade efter men det är klart att bra mår han ju inte över att ligga i en sjuksäng så där igen. Nu får han inrikta sig på att se till så att han kommer på fötter igen, allt det andra kommer sedan, säger Stefan Johansson.

Allvarlig skada

Lårbensbrott är en allvarlig skada. Jan Norberg lär få en betydligt längre konvalescens än vad som var fallet i våras.

- Han har ont på flera ställen på kroppen men läget är stabilt. Han får smärtstillande för värken och lär väl bli kvar en tid på sjukhuset, berättar Stefan Johansson.

Av Mikael Wikner/Kanal 75