Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nurmos toppsto bäst: ”Det var välförtjänt”

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Solvalla sparade det bästa till sist på onsdagen.

Ett lopp för den högsta klassens ston avslutade V86-omgången.

Elva toppston gjorde upp men när Mika Forss hittade ledningen i ett tidigt skede med Hevin Boko var loppet över.

– Hon har gått bra i stoeliten hela året och det här var välförtjänt, sa tränaren Timo Nurmos.

Ett riktigt fint lopp för ston rundade av onsdagens V86-omgång.

Inget tak fanns för vad hästarna fick ha tjänat iunder sina karriärer i loppet där Quarcia hade tjänat minst och Rose Run Sidney och Activated var ”rikast” med sina dryga 5,8 miljoner på kontot.

Timo Nurmos sexåriga Hevin Boko har gått bra en längre tid men brottats med svåra lägen, tillägg och visat smygform.

Mika Forss var snabbt framme med Hevin Boko och fick överta ledningen efter 400 meter då Kim Eriksson släppte med startraska Aleppo Pine.

Med en tidig galopp på Activated och med fältets minst spelade häst Quarcia utvändigt ledaren, behövde Mika Forss inte köra snabbare än 1.13,5 på varvet.

Trots det blev det till slut ett ganska händelserikt lopp med Aleppo Pine som slapp ut ur ledarens rygg på upploppet och rullade över i galopp i striden. 

Nu blev det en enkel seger för Hevin Boko som vann på tiden 1.11,8 över 2140 meter auto.

Une Etolie Gar, Timo Nurmos andra häst i loppet, avslutade tungt i fjärdespår genom den sista kurvan och knep andrapriset för Rikard N Skoglund. Gangae Bae trea efter en invändig resa medan det blev för långt fram för spelfavoriten Wild Love från sistaparet utvändigt.

– Det var bra gjort av henne och segern var välförtjänt, sa Timo Nurmos som tidigt gick ut med att Hevin Boko var stallets bästa chans på onsdagen.

Inget blufflopp...

Björn Goop såg till att det blev en dubbelseger för stall Nurmos på V86.

Goop stal ledningen och showen i loppet för den högsta klassen med Cab Lane; laddade bakom bilen och var inte intresserad av att släppa densamma när Örjan Kihlström gled upp och testade med loppet storfavorit Vae Victis Club efter 500 meter.

Inget blufflopp blev det heller. Cab Lane fick öppna 1.09 första 500 och varvet klockades efter 1.10,5. Genom den sista kurvan körde Goop för att ruska av sig uppvaktaren på utsidan och Cab Lane vann säkert.

Segertiden 1.11,2 över 2140 meter auto var ett nytt rekord för femåringen.

– Han var lite sjuk i somras men är på väg mot toppformen nu, kommenterade Timo Nurmos.

Vae Victis Club, omgångens stora favorit spelad på 70 procent, slutade trea. Picasso knep andraplatsen från rygg ledaren.

Dream Creation frisk

I V84-4 kunde en skräll ligga på lut med lång distans och 15 hästar på dubbla fållor.

Örjan Kihlström hittade dock ut från innerspåret från tillägget med favoriten Dream Creation och gav sig tidigt av mot täten. Efter att ha landat utvändigt ledaren varvet från mål och vilat hästen genom den sista kurvan hade Kihlström en frisk Dream Creation i nävarna upploppet ner.

Svante Eriksson i Eskilstuna tränar den norskägda hästen som fick prova att kvala in till norska derbyt augusti men då fick nöja sig med en femteplats.

Mats E Djuse dök till ledningen med Cargo Door i V86-6, släppte direkt till favoriten Strong Heartbeat och klev ut med hästen när luckan uppenbarade sig 400 meter från mål.

Cargo Door såg jättefin ut och tog en övertygande seger.

William Eriksson på Rommetravet tränar sexåringen som gjorde första starten hans regi.

Dubbel till Christoffer Eriksson

På Jägersro knep hemmatränaren Christoffer Eriksson en dubbelseger inom ramen för V86 med hästar från det egna stallet.

Det blev högt tempo i V86-5 och favoriten Rackham kunde bärga segern via en stark avslutning. Rackham togs väldigt lugnt från start, men det kan man inte säga om Redneck Woodland och Il Duce Boko som kördes hård om ledningen. Redneck Woodland och Adrian Kolgjini höll tårna först och tog hand om spets, men det kostade 07,1/500 meter.

1000 meter klockades till 1.09,9 och 700 meter från mål kunde Christoffer Eriksson kliva i handlingen och vinna enkelt med Rackham.

Segertiden 1.11,7 över 2140 meter för fyraåringen!

– Han kan inte öppna från början och hamnar ofta illa till, men nu passade det bra när det körde så länge mot varandra där framme. Han springer och tar lite omtag ibland, han har en väldigt stor kropp som det kommer att ta ett tag att växa in i, men det är en väldigt bra häst, sa Christoffer Eriksson.

Eriksson har lyckats bra med nyförvärvet Coumba. I ett lopp för treåriga ston där taket var 100 000 kronor i intjänade pengar tog det Ungern-ägda (!) stoet andra segern i fjärde starten för Jägersrotränaren.

I starten sköt Coumba till fint från ett sjättespår bakom bilen och spårade sedan hela vägen.

Steen Juul kunde vinna V86-7 med Emmett Downs efter en tät slutstrid 

V86-spelet inleddes på Jägersro med en jättesusare. 21 128 av 952 920 inlämnade system återstod när Joakim Lövgrens försteman Bernardo Grasso vunnit med enprocentaren Chumani.

På V86 delade åtta rätt ut 105 430 kronor, sju rätt gav 750 kronor och sex rätt 59 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75