Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nurmos dominerade stort på V86-spelet

Foto: LENA EMMOTH / TR Media

Hemmatränaren dominerade på Jägersro och stallet är rejält på gång.

På Solvalla bjöd Timo Nurmos på en snackis som höll hela vägen.

Det hade inte varit fel att heta Christoffer Eriksson under onsdagskvällen. Jägersrotränaren visade var skåpet ska stå när han lekte hem två av avdelningarna inom V86 med egentränade hästar på hemmaplan.

Man kunde kanske ana vart kvällen skulle bära för Eriksson redan när han innan V86-spelet startade plockade hem en seger med sin treåriga märr Wild Nature. 

Ett annat treårigt sto, Coumba, startade sedan i V86-3. Efter en snabb inledning som bar av mot spets var övriga chanslösa att nå henne när hon dansade undan.

– Hon blev lite uppstressad när starten dröjde lite och tog i väl mycket. Men hon utvecklas fint och blir bättre hela tiden. Det finns fortfarande lite att fila på hos henne, men det är kul när hästarna är på gång! säger Eriksson när jag pratar med honom efter loppet.

■ ■ ■

Den stora favoriten Rackham kunde Eriksson sedan bara mysa med i kön medan Marc Elias och Adrian Kolgjini inte kunde enas om vem av de som var bäst lämpad att köra i täten.

När Rackham sedan satte in attacken på bortre långsidan var det spel mot ett mål.

– Jag kände tidigt att det skulle gå vägen. Det bet bra och det var bara att finåka till slut. Rackham var klockren idag och den jag var allra nöjdast med av hästarna, säger Eriksson.

Bägge de två fina vinnarna från Christoffer Erikssons stall får vi se igen på tävlingsbanan den 6 oktober på Örebros Breeders’ Crown uttagningar.

■ ■ ■

På Solvalla hade Timo Nurmos tre hästar till start inom V86, och utdelningen kunde inte blivit bättre.

Cab Lane inledde med att spåra runt om. Och sedan bjöd Stall Nurmos på ett av omgångens stora stallskrik i form av Hevin Boko som fullkomligt dundrade runt banan, och ledde från start till mål. 

Hon var lite stressad innan start, men levererade som en stjärna när det väl gällde.

Stallkamraten Une Etoile Gar spurtade vasst till silverplatsen och fixade full pott för Nurmos.