Foto: Simon Hagen Www.Stalltz.Se
 Foto: Simon Hagen Www.Stalltz.Se

Nuncio tackar ja: "Han kändes bra - vi startar"

Publicerad

Nytt Elitloppsbesked klart i dag på förmiddagen.

Stefan Melander körde jobb med Nuncio.

På väg till lunchtävlingarna på Solvalla berättar han för Expressen:

– Vi startar i Elitloppet.

Därmed får nu Solvallas sportchef Markus Myron läsa en till nyhet här om startfältet nästa veckas söndag.

Tidigare i morse meddelade "Tarzan" att Digital Ink inte kommer till start. Det sista jobbet i morse blev avgörande.

Därefter var det dags för Nunico.

– De gick i varsitt jobb, berättar Stefan Melander.

I träningen fick "Tarzan" de svar han ville ha.

– Han kändes bra. Så vi kommer att vara med.

Och tillägger med ett skratt:

– Om vi fortfarande får...

Tippad av Åke Svanstedt

Nuncio är en av de mest spännande hästarna i Elitloppet. Bland annat har Åke Svanstedt tippat stjärnan från USA som vinnare.

Angående kusk berättade "Tarzan" i sin krönika - varje onsdag i Expressen - att han pratat med John D Campbell, om legendaren från USA vill komma över och köra.

– Jag såg att jag hade en del missade samtal från USA, så det kanske är han som ändrat sig och kommer. Vi får se.

Solvallas sportchef Markus Myron meddelade tidigare i veckan att John D Campbell har konkurrerande lopp i USA och att han därmed inte kommer till elitloppshelgen, men Stefan Melander har alltså ännu inte gett upp hoppet helt.

"Oerhört glädjande"

Markus Myron är nöjd med att "Tarzans" amerikanske stjärna kommer till start.

- Jag tycker det är oerhört glädjande att Nuncio startar! Det känns jättekul. Han tillför mycket till Elitloppet, säger Markus Myron till SportExpressen.

Han tycker att Nuncio visat att han är en stjärna under sin två- och treåringssäsong.

- Jag tror inte att vi i Sverige förstår riktigt hur stor han är, eftersom de största loppen han har gått har varit på andra sidan Atlanten och vi följer ju inte det lika tätt som loppen här på hemmaplan, avslutar han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag