Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅNFoto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
 Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
Foto: LARS JAKOBSSONFoto: LARS JAKOBSSON
 Foto: LARS JAKOBSSON

Nuncio förlorade för tredje gången i rad

Publicerad

Nuncio förlorade för tredje loppet i rad - och nu är Elitloppet i fara.

- Han var inte som bäst helt enkelt, säger kusken Örjan Kihlström i V86 Direkt i TV12.

Fjolårets elitloppsvinnare Nuncio har haft en trög inledning på årets säsong.

Efter två raka segrar i februari och mars började problemen i uttagningen till Olympiatravet på Solvalla där en blek Nuncio förlorade mot Kadett C.D.

I finalen några veckor senare galopperade Nuncio bort sig bakom startbilen - och genast väcktes frågetecken kring stjärnhästens start i Elitloppet sista söndagen i maj.

Onsdagskvällens lopp på Solvalla var tänkt att räta ut dessa frågetecken - men i stället föll Nuncio på nytt.

Slutade bara trea

Med Örjan Kihlström i sulkyn var Nuncio från andra par utvändigt chanslös att utmana vinnaren Västerbo Highflyer och slutade bara trea.

En insats som var långt under det Nuncio har visat upp tidigare i karriären.

- Där dog halva Elitloppet. Fy fasen vad tråkigt, riktigt trist. Jag blir ledsen. Det är inget drag i hästen, säger travexperten Micke Nybrink i V86 Direkt, och fortsätter:

- Bland det tråkigaste jag har varit med om på en travbana. Jag fattar ingenting. Vad är det för fel på Nuncio?

"Inte som bäst"

Örjan Kihlström var fåordig efter nederlaget.

- Han var inte som bäst helt enkelt. I sista sväng märkte jag att det inte bet för honom.

- Nu har han visserligen inte fått något riktigt lopp på länge och det blev en för lugn öppning på loppet. Men visst fattas det lite grann till den riktiga toppformen, säger Kihlström i V86 Direkt.

Tränaren Stefan Melander till Travronden:

– Vi har haft kort tid att ladda upp honom och det är en lite speciell häst. Det är inte den som man trycker till i jobben. Jag tycker att han gick bra, i alla fall från där jag stod.

Elitloppet avgörs på Solvalla söndag 28 maj.

Inbjudna hästar hittills är Bold Eagle, Timoko, Propulsion, Up and Quick, Resolve och D.D's Hitman.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag