Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Nu ska jag lägga mig och gråta en skvätt”

Under söndagens kördes klassiska K.G.Bertmarks Minne på Jägersro.

Då slog Linda Pulkkinen med en jätteskräll – och vann med La Diva Rossi.

– Det är det största jag har varit med om i hela mitt liv, säger hon i TV12. 

K.G. Bertmarks Minne brukar kallas amatörernas Elitlopp. Och segrarens glädje i segerintervjun höll även den Elitlopps-klass.

– Jag trodde inte att jag skulle få köra travlopp i år. Jag hade fått barn, oc hdet såg ut som jag inte skulle kunna ha någon travhäst. Sen tog jag hem henne när det gick trögt, och nu gör hon så här, säger Linda Pulkkinen.

”Ska lägga mig och gråta nu”

Och planerna för kvällen var lika självklara som enkla. 

– Jag ska hem och lägga mig och gråta en skvätt, av lycka. Jag hade aldrig trott detta, så jag har inga planer för henne direkt.

Hästen tog förvisso hand om ledningen, men blev rejält het på kuppen och första varvet gick i ett rasande tempo. Många trodde nog att hästen skulle tappa orken över upploppet. 

– Varvet kvar hade man inte kunnat tro på seger. 1.10,8…. och Niclas Benzon körde ett perfekt lopp med favoriten. När han attackerade så trodde man nästan att de skulle möta varandra på upploppet – men så blev det inte, säger Jennifer Tillman. 

”Som det såg ut i Norge”

Den andre experten i sändningen, Micke Nybrink, var dock inte lika överraskad:

– Det var ju ungefär så här det såg ut i Norge senast, fast det var tuffare emot nu. Hästen gjorde en toppinsats, och det kom inte som en blixt från klar himmel, säger Micke Nybrink.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!