Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu kan Redén bocka av ytterligare ett miljonlopp

Foto: LJ / TR Media

Daniel Redén har vunnit det mesta. 

Men det fanns en fläck på kartan – Svenskt Travkriterium.

Nu kan han bocka av den biten också tack vare Brambling!

Brambling klev in Kriteriefinalen som en typisk outsider. Sju starter och sakteliga bättring från gång till gång. Trots att det handlade om konstellationen Daniel Redén och Örjan Kihlström så släpptes han iväg till åtta gånger pengarna på toton.

Man kan säga att loppet till stor del vanns i starten. Brambling förvånade med att vara som en katapult bakom bilen och det blev kort och gott ingen direkt spetskamp.

Örjan Kihlström har som bekant fler än en räv bakom örat...

Favoriten San Moteur hittade andra par utvändigt och Per Nordström fick vackert sitta kvar utvändigt om ledaren med Önas Prince vilket gjorda att ingen kunde göra några tidiga drag. Kihlström valde också att låta Brambling i pigg stil få vara med och bestämma tempot i tätpositionen och det blev bra fart hela vägen.

■■ Men när San Moteur och Henry Flyer Sisu anföll för fullt 300 meter från linjen såg det för en stund ut som att ledaren var slagen. 

■■ Men det var en synvilla. 

■■ Brambling visade förstklassig inställning då han krigade sig tillbaka och vann med ett huvuds marginal. 

– I dag fungerade hästen bra även i svängarna, så har det inte varit tidigare. Jag kände mig inte slagen i sista sväng även om det kanske såg ut så från sidan. Faktum var att jag körde på ren säkerhet i det skedet, sade segerkusken.

Vi har ju sett Kihlström köra på det där sätter en och annan gång förut.

– Det här trodde jag faktiskt inte, jag är väldigt överraskad. På det mesta. Jag trodde inte mina ögon när han blåste till spets. Och sedan är det här en häst som jag sagt kommer att bli som bäst när han blir äldre. Stämmer det så lovar det gott, sade en mycket glad Daniel Redén.

  

Vinnaren är en son till det franska fartvidundret Bold Eagle som tjusade Solvallapubliken med en sanslös insats i ett Elitloppsförsök för ett par år sedan.

Och vem vet. Brambling kanske kan vara en blivande Elitloppshäst?

  

Svenskt Travoaks fick en oväntad upplösning. 24-oddsaren Eagle Eye Sherry sluggade sig förbi en tapper Hoboken Am sista 50 metrararna och gästkörande Stefan Persson kunde knyta näven av gläjde då mållinjen passerades. Vinnaren tränas av Björn Goop (uppfödd av mamma Annica Goop). Men jag måste hylla Stefan Persson som körde ett helt perfekt lopp. Han har haft en kanonsäsong så här långt i sulkyn och har tveklöst lyft sig ett snäpp sedan han lade ner den egna tränarrörelsen.

Att han skulle vinna Oaks var tveklöst en högoddsare. Och hade inte Goop blivit avstängd så hade det sett annorlunda ut.

– När jag själv var tränare anlitade jag Björns tjänster som kusk ibland. Att jag skulle stå här som en storloppsvinnare med en av Björns hästar känns nästan osannolikt, sade Persson.

Stall Goop kunde räkna in sina övriga finalhästar Circus och Wallawalla Broline som trea och femma.

Harran Boko (V75-1) svek många spelare och har förtvivlat svårt att få till det på Solvalla. Men visst var det segern som rök när hann rullade över i galopp 200 kvar.

  

■■ Ny V75-omgång stundar redan under söndagen. Fin sport igen med bland annat en Guldfinal uttagningar till Europaderbyt.

■■ Ecurie D. är en klar spik!