Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu har han vilat – det känns bra igen

Johan Untersteiner.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Maestro Crowe gick bra i Harpers. Starten efter kom för tätt.

Nu har han vilat och känns bra igen, jag tror på en bra insats.

Han blev för het i ledningen i Harpers Hanovers lopp, men jag tycker han höll bra ändå. Sen valde jag att starta honom tätt efter på Vaggeryd och det blev fel då han inte var helt fräsch då. Nu har Maestro Crowe fått en träningsperiod och känns bra i träningen. Vi återgår till barfota runt om på honom.

På tisdag startar Cyber Lane i Hugo Åbers Memorial och han fick ett bakspår.

Han fick en paus efter Elitloppet och det var skönt att han leverade senast. Vi har laddat mot Hugo Åbers efter den starten och jag hoppas och tror att Cyber Lane kommer göra en bra prestation. Vi fick spår 9 och det är såklart lite chansartat, men vi har rygg på bra hästar i Who’s Who och Very Kronos så förhoppningsvis kan vi glida med och få en fin postition i fältet. Vi kör om fina pengar men vinna blir nog svårt den här gången.

Under StoChampionats-dagen på Söndag startar jag Global Warrior i V75-5.

Det var skönt att han fick vinna senast efter att han klappade ihop på Åby gången innan. Vi körde på chans och det var kul att han fungerade så pass bra. Det blir samma upplägg den här gången och jag hoppas på en framskjuten placering i första hand.

  

Ikväll selar jag även ut Guzz Mearas på V64 som var jättefin senast och kämpade storstilat. Allt verkar bra med honom efter den starten och nu fick vi spår 1 vilket är bra men det finns några startsnabba utvändigt så vi får se var vi hamnar från start, men jag har en god känsla.

Peter Untersteiners bästa chans är Global Agreement (V75-5) som startar på söndagens V75.

Galoppen senast är inget som oroar. Läget var dåligt då och han gick bra ute i banan.

Han har bara vunnit från ledningen så taktiken är given nu när han fick ett bra utgångsläge.