Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Nu är vi inne i årets bästa tid"

Vår bästa tid är nu!

Det är en väldigt rolig period vi är inne i – både för stallet och för mig själv.

Synd bara att inte alla tycks vilja dela den glädjen.

Jag får ganska ofta kritik för att jag tycker så bra om travet och för att vara alltför positiv till det som sker i sporten vi håller på med.

Sanningen är den att jag är tacksam.

Jag vet hur många möjligheter travet har gett mig som person och vilka upplevelser på högsta sportsliga nivå jag fått. Inte minst därför tycker jag att det är tråkigt att det, trots all den plats travet får i media, allt som oftast är klagosången över hur illa allting är som hörs som starkast.

Jag blir både glad och lite avundsjuk på den ungdomlighet och positivism andra idrotter visar när de exponeras i media.

Jag önskar att även travet kunde få fram yngre förmågor som kan betrakta allt med lite nya ögon. Jag skulle gärna låna ut den här spalten till någon med visioner och idéer för utveckling. 

Juridiken är läskig

Jag följde rättegången mot Fabrice Souloy häromveckan. När jag hörde advokaternas slutpläderingar slogs jag av på vilket läskigt sätt juridiken kan bryta ned fakta som i grunden bara borde gå att tolka på ett sätt.

Jag hoppas verkligen att rättvisa och förnuft segrar.

Årets bästa tid

Vi är inne i årets bästa tid just nu. Stallets hästar går bra och det är väldigt stimulerande när topptävlingarna avlöser varandra.

Allt flyter lätt även om jag förstår att det för en utomstående kan verka rörigt när vi som i helgen både drar en busslast till Östersund för deras klassiska dubbeltrav samtidigt som vi selar ut ett gäng i Oslo. 

Jag har även en otrolig nytta av att ha kvar gården i Sundsvall när V75 går i norr och starthästarna blir kvar där för att satsa på Boden nästa helg. Filialen känns helt rätt och vi har ökat både hästar och personal där den senaste tiden. 

Tipsen till lördagens V75-tävlingar:

V75-1: 6 Survival Kit har bra kapacitet och med Erik från springspår är det tveklöst ekipaget att slå. Varning för 1 Vidivici C.C., vass på speed.

V75-2: Har bra känsla för min egen 3 Helena Klipp som gillar tätkänning, 1 Mellby Elegant kan behöva loppet men jag har förväntningar på henne under året.

V75-3: 1 Vincent Zaz är bra men 5 Lexington Hall var rapp senast och den måste med. Även min egen 3 Dugur är tidig.

V75-4: En tänkbar spik är favoriten 9 Fender som är tung att stå emot över upploppet. Glöm inte 2 Kolbergs Lillefot som är i sitt livs form om gardering.

V75-5: Det kan bli svårt att hinna på 1 Spitcam Jubb som var riktigt bra i Sweden Cup men jag tänkte försöka ge honom en match med 7 Balfour. Känns som ett bra lås på tre då inte heller 11 Queer Fish får glömmas.

V75-6: Jämtlands Stora Pris ser vidöppet ut i år och det är många med chans. 4 Spring Erom kom ur Elitloppet med äran i behåll och det blir spännande att se vad 5 Tobin Kronos kan göra när han testar mot eliten.

V75-7: Vi sparar det bästa till sist. 4 Linus Boy imponerade i Harpers och har en vettig chans att avsluta omgången. Bästa spiken.