Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norske travprofilen drog in två miljoner kr på V64

Öivind Gröstad är en av Norges största travprofiler. 

Under tisdagskvällen blev spelexperten ensam vinnare på V64. 

Och drog in två miljoner kronor. 

– Att bli ensam på Solvalla är det största inom travet, säger Gröstad. 

Öivind Gröstad är en av Norges främsta travexperter, och har genom åren dragit in flera storvinster. 

Under tisdagen slog han till igen – när han blev ensam med sex rätt på V64 – och spelade in två miljoner kronor. 

Trots att han vunnit flera gånger tidigare beskriver han gårdagens seger som extra speciell, eftersom han för första gången blev ensam med alla rätt på Solvalla. 

"Det var väldigt skönt" 

– Solvalla betyder extra mycket för mig. Att bli ensam på Solvalla är det största inom travet. Det är Sveriges Mekka... Så det håller jag väldigt högt. Jag var faktiskt inte så långtifrån att vinna 100 miljoner runt jul för tre år sedan. Det blev en tung julafton, säger han och skrattar. Men det var väldigt skönt att få till det i går, säger Öivind Gröstad. 

Utdelningen på sex rätt blev 765 291 kronor, men eftersom Öivind i vanlig ordning även spelade med alternativet "V6" slutade utdelning för hans del på två miljoner kronor. 

Framför allt var han nöjd med att ha prickat in 108-oddsaren Ausbo Juliana i V64-4. 

– Jag tyckte att den hästen skulle vara kvar på kupongen när jag hade sex till sju hästar. Den skulle inte bort på något sätt, säger han. 

"Skulle ranka den som topp tre" 

Då kände du att det var något stort på gång? 

– Ja... Man förstod att det nästan skulle bli över en halv miljon kronor oavsett vilka hästar som vann. Även om två favoriter skulle vinna. Men sedan blev jag ensam till slut. 

Hur rankar du den här vinsten jämfört med det du vunnit tidigare? 

– Jag har ju varit ensam två gånger på V75 tidigare. Men det är klart. Att vara ensam på Solvalla... Jag skulle nog ranka den som topp tre i alla fall. Det är speciellt att vara ensam på Solvalla. 

Han hade själv dock inte någon andel i gårdagens system

– Även om man själv inte får några pengar är det en väldigt stor glädje att vinna åt andra. Det är även bra för sporten. Det är inte alla som hinner plugga och då är det fint att de kan få lite hjälp att vinna, säger han.