Norske travprofilen drog in två miljoner kr på V64

Publicerad

Öivind Gröstad är en av Norges största travprofiler. 

Under tisdagskvällen blev spelexperten ensam vinnare på V64. 

Och drog in två miljoner kronor. 

– Att bli ensam på Solvalla är det största inom travet, säger Gröstad. 

Öivind Gröstad är en av Norges främsta travexperter, och har genom åren dragit in flera storvinster. 

Under tisdagen slog han till igen – när han blev ensam med sex rätt på V64 – och spelade in två miljoner kronor. 

Trots att han vunnit flera gånger tidigare beskriver han gårdagens seger som extra speciell, eftersom han för första gången blev ensam med alla rätt på Solvalla. 

"Det var väldigt skönt" 

– Solvalla betyder extra mycket för mig. Att bli ensam på Solvalla är det största inom travet. Det är Sveriges Mekka... Så det håller jag väldigt högt. Jag var faktiskt inte så långtifrån att vinna 100 miljoner runt jul för tre år sedan. Det blev en tung julafton, säger han och skrattar. Men det var väldigt skönt att få till det i går, säger Öivind Gröstad. 

Utdelningen på sex rätt blev 765 291 kronor, men eftersom Öivind i vanlig ordning även spelade med alternativet "V6" slutade utdelning för hans del på två miljoner kronor. 

Framför allt var han nöjd med att ha prickat in 108-oddsaren Ausbo Juliana i V64-4. 

– Jag tyckte att den hästen skulle vara kvar på kupongen när jag hade sex till sju hästar. Den skulle inte bort på något sätt, säger han. 

"Skulle ranka den som topp tre" 

Då kände du att det var något stort på gång? 

– Ja... Man förstod att det nästan skulle bli över en halv miljon kronor oavsett vilka hästar som vann. Även om två favoriter skulle vinna. Men sedan blev jag ensam till slut. 

Hur rankar du den här vinsten jämfört med det du vunnit tidigare? 

– Jag har ju varit ensam två gånger på V75 tidigare. Men det är klart. Att vara ensam på Solvalla... Jag skulle nog ranka den som topp tre i alla fall. Det är speciellt att vara ensam på Solvalla. 

Han hade själv dock inte någon andel i gårdagens system

– Även om man själv inte får några pengar är det en väldigt stor glädje att vinna åt andra. Det är även bra för sporten. Det är inte alla som hinner plugga och då är det fint att de kan få lite hjälp att vinna, säger han. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag