Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norska stjärnans ilska: ”Inte fått någon ursäkt”

Efter flera turer har den norska stjärnan Madelen Berås hittat ny sponsor. 

Nu berättar hon om bråket med förbundet. 

– Då blev jag jättearg och ledsen, säger hon. 

Den norska montéstjärnan Madelen Berås har sedan några månader tillbaka bosatt sig i Sverige, där hon bor med sin svenske pojkvän. 

Allt har dock inte varit guld och gröna skogar sedan flytten, i en intervju tidigare i år berättade hon om den tuffa kampen för att hitta en ny sponsor. 

– Det handlar även om att man ska kunna klara sig i vardagen utan att man måste äta havregryn varje dag, sa hon då.  

”Jag förstod inte vad de menade” 

För ett par månader såg problemet dock äntligen ut att vara löst, då hon kommit överens med sajten VinnaTillsammans om ett avtal. 

Då dök nästa problem upp. Svensk Travsport ska enligt Madelen Berås först ha sagt nej. 

– Jag tänkte att det var perfekt eftersom det har med travsporten att göra. Så vi pratade och jag fick en bra deal. Sedan meddelade vi Svensk Travsport att jag skulle ha den sponsorn och den dräkten, men då fick vi bara ett mejl tillbaka att den sponsorn inte var tillåten, säger Madelen Berås. 

Montéstjärnan ska enligt egen utsago ha fått ett mejl där förbundet hänvisade till policyn att inte stötta alkohol, spel eller tobak. Och ska därför inte ha fått bära dräkten. 

– Jag förstod inte riktigt vad de menade eftersom VinnaTillsammans samarbetar med ATG, i Norge finns det dessutom hur många spelbolag som helst som stöttat våra största profiler i Norge. Dessutom kör Björn Goop med ölmärke i Sverige. 

LÄS MER: Vill du spela med SportExpressens travexperter? Häng med i ett andelsspel

”Jag tycker det är oseriöst” 

Berås valde då att ta kontakt med en jurist, och fick till slut rätt i fallet. 

– Sedan dess har jag inte fått någon ursäkt eller någonting, säger hon. 

Hur reagerade du när du först blev avvisad? 

– Först var jag överlycklig eftersom jag fått en sponsor. Jag var helt uppe i himlen och diskuterade vad jag skulle ha för kläder och så vidare. När jag sedan fick mejlet där det stod att det inte går... Då blev jag jättearg och ledsen. Sedan har det här tagit väldigt lång tid också, vi kanske har tappat två månader, säger hon och fortsätter: 

– Hade jag inte tagit upp det hade jag inte haft någon sponsor alls. Sedan tycker jag att det är oseriöst att inte lämna en ursäkt. 

”Då tappar man bara självförtroende” 

Kontraktet med VinnaTillsammans sträcker sig tre år framåt. 

Hur mycket betyder det här för din framtida sportsliga satsning? 

– Tidigare har jag tackat ja till lite vad som helst. Men jag vill rida för fasta kunder, det ger mig inget att rida runt och komma sist i mål. Det tappar man bara självförtroende av. Nu är jag på en nivå där jag tränar mycket själv och har fokus på att vara i toppskiktet som ryttare när jag väl ska rida lopp. Jag får provision för varje seger. Vilket är en bra deal. Nu gäller det bara att jag får rida bra hästar, säger hon och skrattar. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!