Noreen: Sådant här vill vi inte se i loppen

Publicerad

Spännande nyförvärv.

Ful drivning.

Och arga spelare.

Flemming Jensen har fått in en spännande häst i Good’s Of Norway. Den här hästen kvalade bland annat in till Derbyt i sin årgång hemma i Norge och ger ett klassigt intryck. Debuten för Jensen slutade på bästa vis.

Men det var inte så att jag gjorde vågen över intrycket, trots allt. Lär dock ha behövt den här genomköraren och framtiden ser intressant ut.

– Han gick fort till slut och behövde ju loppet i kroppen. Det är lite större lopp jag har i åtanke med honom under året, speciellt rikstoton. Han är stor och klumpig så med lite mer ridträning och styrka så blir det en riktigt fin häst framöver, kommenterade Jensen.

"Sådant vill vi inte se"

Andrew Dragon hade visat jämn och bra form en längre tid och att hästen vann V86-2 var ingen större överraskning. Trots en del strul under vägen kunde nioåringen sätta nosen först. Så långt allt väl. Men. Drivningen som kusken Dennis Spangenberg bjöd på var ingen vacker syn. Domarna delade min uppfattning och det blev 2 000 kronor i böter samt avstängning.

Sådant vill vi inte se i loppen.

Kördes snällt

Omgångens största favorit, Destiny Am, kördes mycket snällt (fastlåst länge i tredje inner, i ett femhästarsfält!) och hade inget med utgången att göra. Kihlström bygger för framtiden och är ju en dröm för hästägaren på så vis, men att spelare som spikat/spelat skriker i ren ilska måste man också förstå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag