Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nöjd trots galoppen: ”Det var kul att se”

Who's Who är i Frankrike och tävlar under vinterhalvåretFoto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Pasi Aikio är nöjd med Who's Who och uppladdningen Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blev tidig galopp för Who's Who i Prix du Bourbonnais. 

Men Pasi Aikio misströstar inte, tränaren var nöjd med intrycket på sin häst.  

– Det var kul att se, jag fick ändå lite svar i att formen är på gång, säger tränaren. 

När tävlandet för topphästarna avtar i Sverige så accelererar det i Frankrike. Vintermeetinget är i full gång och under söndagen var det dags för Prix du Bourbonnais, ett lopp över 2850 meter. 

Loppet vanns tillslut av Delia du Pommeureux med Franck Nivard i sulkyn medan svenskhoppet Who's Who som kördes av Örjan Kihlström galopperade tidigt. 

– Banan var riktigt smetig för två-trehundra metrarna och han fastnade i den och slog ihop. Det var inte värre än så, säger tränaren Pasi Aikio dagen efter loppet. 

”Huvudloppet första halvan” 

Who's Who har varit i Frankrike sedan i november och står uppstallad hos Ron Kuiper på Grosbois där hästen tillbringar sina dagar med skötaren Jennie Ek. Vinterns stora mål är Prix d'Amérique.

Och trots söndagens galopp så var Pasi Aikio nöjd med hästen i övrigt berättar han. 

– Han kändes riktigt fin i värmningen och allt. Det känns som att formen är på gång men han är inte på topp ännu. Med det här jobbet som Örjan körde efter galoppen i går så kommer han att gå fram ytterligare. Det ska bli spännande om två veckor. 

Loppet som tränaren syftar på är femåringsloppet Prix Ténor de Baune.

– Det här är hans huvudlopp första halvan av vintern så att säga. Det är det här loppet vi har siktat på att han ska vara riktigt bra till.