Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Nobben: Ingen Bird Parker till Solvalla

Publicerad

Den franska stjärnhästen Bird Parker kommer inte till sommarens storlopp i Norden. 

Detta berättar en fransk kontaktperson för Oslo Grand Prix till tgn.no

– Aillaire blir kvar med sina hästar i Frankrike i sommar, säger den franska kontaktpersonen till Oslo Grand Prix, Gerard Forni, till tgn.no. 

Många hade hoppats på att Philippe Allaire skulle komma med sina stjärnhästar, Bird Parker och Traders till Skandinavien i sommar. 

Men enligt den franske travprofilen Gerard Forni, som jobbar med Oslo Grand Prix, så stannar Allaire hemma i sommar. 

– Philippe Allaire har tagit ett beslut och det innebär att han blir kvar med sina hästar i Frankrike i sommar, säger Gerard Forni till tidningen. 

Vann Harper Hanovers

Bird Parker vann 2016 det klassiska Harper Hanovers lop under Elitloppshelgen. Hästen stod även som segrare i Prix de Parix 2018. 

Traders vann Prix De Cornulier 2018 - världens största montélopp och har tidigare slagit Bold Eagle. 

Dessa två hade kunnat sätta gulkant på sommarens storlopp men Allaire väljer att stanna hemma. 

Startar på Vincennes

Enligt norska travtidningen Trav og Galopp-Nytt kommer Bird Parker i stället att starta på Vincennes i Prix Chambon P den 9 juni. Traders siktas mot start i Prix des Ducs de Normandie i Caen den 16 maj. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag