Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75
 Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

Nobbar Olympiatravet – satsar på ”Lotterian”

Publicerad

Det blir ingen Dante Boko i Olympiatravet.

Istället kommer Lutfi Kolgjinis topptravare att starta i Gran Premio Lotteria i Neapel, skriver Sulkysport.se.

Dante Boko gjorde en stark insats när han i lördags slutade tvåa bakom Day Or Night In i Olympiatravets tredje deltävling på Jägersro och han låg bra till för ett wild card till finalen på Åby 28 april. Men Åbys sportchef Jon Walter Pedersen behöver inte göra sig besvär att ställa frågan till Dante Bokos tränare Lutfi Kolgjini. Den senare har enligt sulkysport.se siktet inställt på Agnano-banan och ”Lotterian” 1 maj.

– Dante Boko var inte så kvick i benen på Jägersro, men det var första starten på länge och jag räknar med att snabbheten är tillbaka redan till nästa start, säger Lutfi Kolgjini till Sulkysport.se.

Lutfi Kolgjini ska själv köra Dante Boko i Gran Premio Lotteria, som avgörs över 1 600 meter med tre försök och final samma dag. Förstapriset i finalen uppgår till 2,9 miljoner kronor.

 

Av Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag