Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Nobbar Elitloppet: "För hästens skull"

Publicerad

Tidigare under tisdagen kom beskedet att Readly Express ej kommer till start i Elitloppet.

Nu kan SportExpressen meddela att Cyber Lane inte heller är aktuell för loppet.

– Vi har tagit beslutet tillsammans. För hästens skull kommer Elitloppet för tidigt. 

Han har bara gjort 21 lopp, säger Johan Untersteiner.

Cyber Lane tog enkelt hem Copenhagen Cup förra helgen. Och många hoppades nog att hästen skulle starta i Elitloppet. Men så blir det inte.

– Vi har tagit beslutet tillsammans. För hästens skull kommer Elitloppet för tidigt. 

Cyber Lane nobbar Elitloppet

Han har bara gjort 21 lopp, säger Johan Untersteiner.

Hästen kommer att vila ett tag till efter segern i Copenhagen Cup - men sen ska han ut på banan igen. 

– I år siktar vi på Jubileumspokalen och eventuellt VM-loppet, säger Johan Untersteiner.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag