Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nobbades av Tottenham – gör nu miljonsuccé

Kevin Stott.

Provspelet med storklubben Tottenham gick inte som Kevin Stott tänkt sig. 

Då bytte han karriär – och drar nu in miljoner som jockey. 

– Jag är glad att Tottenham nobbade mig, säger han enligt The Sun. 

Som ung lovande fotbollsspelare i Danmark bjöds Kevin Stott, då 14 år, in till en två veckors provträningsperiod med storklubben Tottenham. 

Stott ansågs vara en stor talang, men hade de fysiska förutsättningarna emot sig. 

– Jag spelade på en hög nivå i Danmark. Vi reste runt i Europa och spelade matcher när en scout från Tottenham upptäckte mig under en turnering i Holland. Jag var 14 år och det var en otrolig upplevelse att bli hämtad på flygplatsen och träna på samma plan som A-lagsspelarna, har Stott tidigare sagt till Yorkshire Post.  

– Jag är kort nu, och var ännu kortare då, det fungerade inte. 

Att vara kort är däremot ingen nackdel i galoppsportens värld och när Kevin Stott var 16 år bestämde han sig för att byta karriär. 

Kevins nya liv – miljonär på galoppbanan

Och därifrån har det gått snabbt. 

Kevin Stott visade sig vara minst lika talangfull som jockey som på fotbollsplanen och förra året tog han hem grupp 1-loppet Diamond Jubilee Stakes på den mytomspunna galoppbanan Royal Ascot. 

Vinstsumman: 148 000 pund, drygt 1,7 miljoner svenska kronor. 

Den här säsongen har framgångarna fortsatt för Kevin Stott som redan dragit in över nio miljoner kronor. Det rapporterar engelska The Sun. 

Så sent som för sex dagar sedan tog Kevin Stott hem klassiska Ayr Gold Cup och närmar nu sig tio miljoner kronor i inridna pengar den här säsongen.