Nilsson: "Är precis det här man vill"

Publicerad
Uppdaterad
Fyra chanser på V75.
En storfavorit.
Det har aldrig sett bättre ut för Oscar Nilsson i travets elitserie.
- Gillar man inte sådana här chanser ska man inte hålla på med det här, säger Kalmarlärlingen.
Midsommartravet med V75 på söndagen är tradition i Kalmar och en riktig publikfest.
Hemmabanans stora tvåbenta affischnamn Fredrik Persson är avstängd och med chefen på botbänken får lärlingen Oscar Nilsson, 34, chansen.
- Det är klart att jag är tacksam, både mot Fredrik men framför allt mot hästägarna som är de som bestämmer.
Oscar Nilsson har två V75-segrar i karriären, Abbe Neth i Lärlingarns V75-mästare i fjol och Brave Sand i Kalmarsundsstayern 2007.
- Det var skrällar båda två och gav 16 gånger pengarna, minns Oscar Nilsson.
Inför söndagens travfest i Kalmar kör Oscar Nilsson fyra hästar.
I V75-omgångens huvudlopp, Kalmarsundspokalen (gulddivisionen), sitter han bakom stallets 7 Tom Raider (V75-3).
- Det finns några som är bättre än honom och så några likvärdiga, men från det här läget känns han tyvärr bortlottad. Formen är annars okej men jag måste ligga lågt.

Kör obesegrad favorit

Betydligt bättre ser det ut i lärlingsloppet där Oscar Nilsson ser ut att bli storfavorit med Åke Svanstedts 4 Global Midnight (V75-5), som är obesegrad efter tre starter i livet.
- Jag såg henne när hon vann på Åby senast och det är en väldigt bra häst. Det ska bli spännande att få känna på en sådan här fin häst.
Känner du någon press?
- Det är precis det här man vill, om man inte gillar sådana chanser ska man inte hålla på med det här.
Du har koll på hästen. Är hon startsnabb?
- Jag tror inte vi sitter i ledningen efter 100 meter, men kanske vi sitter i ledningen efter 500 meter...

Nio segrar tillammans

1 Calvin Fortune (V75-6) tränas av Oscar Nilssons pappa Tommy R Karlsson och sonen är ordinarie kusk.
- Hästen har varit jättebra på slutet. Men nu möter han bra hästar och det blev perfekt med innerspår så vi hamnar där vi ska från början. Det är ett sådant här läge han ska ha mot sådant här tufft motstånd för att kunna tjäna pengar, annars hade det varit iskallt. Jag tror att han kan rekordsänka rejält om det stämmer i loppet.
Avslutningsvis handlar det om stallets 13 Nino Coger (V75-7) i Kalmarsundsstayern, en häst som Oscar Nilsson har haft ett otroligt bra facit med hittills. 14 starter har gett nio segrar, två andrapris och de har aldrig slutat utanför prispengarna tillsammans.
- Det är en okomplicerad häst och det är klart att jag trivs med honom. Jag tycker att det ska bli spännande, det är några bra hästar emot och mot det här motståndet och över den här distansen är han beroende av att få sitt smyglopp. Det måste klaffa helt och vi är lite utlämnade, men om det stämmer till 100 procent kan han vinna.

Lars-Ove Pettersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag