Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nej – travspelarna ska inte hålla truten

Marc Elias hyssjade när han passerade mål bakom Laradja Vrijthout.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Laradja Vrijthout svarade för en häftig debut på svensk mark i

händerna på Marc Elias.

Men jag håller inte med Jägersrokusken om att spelarna ska sitta tysta med bongen i handen.

Conrad Lugauer är en framgångsrik tränare på Jägersro och han brukar alltid ha hästarna i strålande skick när de kommer till start. Nyförvärvet Laradja Vrijthout var inget undantag under onsdagskvällen. Sexåringen, som är uppfödd i Belgien, dundrade till ledningen och var överlägsen på 1.12,7/1 640 meter.

Tränarsonen Marc Elias körde Laradja Vrijthout och kusktalangen var upprörd efter den imponerade segern.

Upprinnelsen var att han hade fått kritik på sociala medier efter att ha förlorat med favoriten Toodler i V86-1. Kusken körde tufft i spetsstriden men kom inte till ledningen. 

■■Marc Elias tycker att spelarna ska lämna in sina spel och sedan sitta tysta med bongarna i handen.

Givetvis säger han det i affekt men han har fel. Spelarna är travsportens fans och tack vare hög omsättning har vi en stark sport i Sverige. Ska inte fotbollssupportrar få bua när favoritlaget slår ett felpass?

Klimatet i sociala medier är ofta bedrövligt och jag försvarar inte rötäggen men min syn är att Marc Elias ska fokusera på rätt saker mellan loppen och inte kolla sociala medier.

■■Han har alla förutsättningar att bli en av landets bästa kuskar och jag förväntar mig att Marc Elias får segerdefilera många gånger under året – inte minst bakom bakom Laradja Vrijthout.

Det var jackpot på V86 och tack vare spelarna nådde omsättningen nästan 43 miljoner kronor. Knappt två system klarade samtliga vinnare och kammande hem 9,6 miljoner på åtta rätt.

Tillbaka som en vinnare

På Solvalla fick vi också se en stark comeback. Sexårige Jaguar Dream hade inte startat sedan maj 2019 och hästen fick en perfekt smygresa av sin tränare Claes Sjöström.

Omgången stora skräll var enprocentaren Celinn Palema. Hon tränas av Bo Ralfelt.