”Nästa mål är att nå upp till 1 000”

Foto: PER KAGRELL

Varje vecka i åtta år. Många spännande gäster. En del storvinster.

Premiäravsnittet januari 2014 hade Örjan Kihlström som gäst, just efter segern med Maharajah i Prix d’Amerique.

Den här veckan fyller Systemet 400 avsnitt och Eskil Hellberg har samlat ihop det gamla bandet igen då Rickard Hansson och Jonas Noreen gästar jubileumspodden. 

– Jag har väldigt många roliga minnen, säger Eskil Hellberg. 

Ett par spikar, en helgardering, ett lås och vilda diskussioner. Expressens långkörare Systemet har varit V75-spelarnas vän varje torsdag sedan januari 2014 – och fyller i dag 400 avsnitt. 

Många har kommit och gått, men poddens skapare Eskil Hellberg har bestått. 

Trodde du att ni skulle hålla på så här länge när ni började? 

– Nej, det trodde jag faktiskt inte. Jag tänkte att det var något som man får prova ett tag. Nu är vi uppe i 400 avsnitt och mitt nästa mål är att komma upp i 1000. Det hade varit väldigt roligt. Jag räknade på det och tror vi får hålla på i 19 år totalt då. Men vi är ju snart halvvägs. 

Har du något minne som sticker ut lite extra från de här åren?  

– Jag har väldigt många roliga minnen. Mycket glädje och mycket skratt. Det känns inte som att vi spelat in 400 avsnitt. Det känns som att vi hållit på i två år. 

– Men det som är absolut roligast är att podden är så uppskattad. När jag är ute kommer det nästan alltid fram minst två personer som säger att de uppskattar podden. Jag tror att anledningen är att folk känner igen sig själva. Att man sitter ett gäng och ska få ihop ett system med två spikar. 

Plockar fram tre drömgäster 

Det har figurerat många profiler i podden genom åren – har du kvar någon drömgäst? 

– Bra fråga… Det vore kul om Per Skoglund kunde vara med! Han kan oerhört mycket trav. Han får vara med när vi kör avsnitt 500. Även Lutfi Kolgjini! Det är alltid uppfriskande att prata med ”Ludde”. En sista! Jan ”Timo” Timonen. Han är lite av en levande legend i spelsammanhang. Han kan oerhört mycket och är en skicklig analytiker. 

I jubileumsavsnittet gästas Eskil Hellberg av ”originalmedlemmarna” tillika travprofilerna Rickard Hansson och Jonas Noreen. 

– Det var väldigt roligt att spela in med Rickard och Jonas. Jag har saknat att få slänga käft med de två igen. Två udda personligheter med breda travkunskaper, säger Eskil Hellberg.