Foto: MW / KANAL 75Foto: MW / KANAL 75
 Foto: MW / KANAL 75
Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

"När det flyter på är det väldigt lätt"

Publicerad

Året kunde knappast ha börjat särskilt mycket bättre för Hanna Olofsson. 

Efter en tre veckors semester i Australien återvände hon till Boden – och vann fyra lopp direkt. 

Ett viktigt besked inför vad hon hoppas ska bli ett nytt rekordår. 

– Man vill ju självklart börja året på bästa sätt, säger hon. 

2017 blev ett rekordår för Hanna Olofsson vars hästar sprang in 2,7 miljoner kronor. 

Efter några veckors vila återvände hon i går till hemmabanan Boden – där det blev succé direkt.

När dagen var slut kunde Olofsson räkna in fyra segrar till stallet. Guvenör Sund, Borups Puma, Roger America och Quattro Lane vann samtliga sina lopp. 

– Det var en toppendag, verkligen. Alla hästarna var ju faktiskt riktigt bra. Det var väl Valley (Streamline) som behövde loppet och var lite seg. Men annars var alla duktiga. Sedan var det väldigt mycket som klaffade. När det flyter på så är det väldigt enkelt. Det var kul, säger Hanna Olofsson. 

"Då går man runt och grubblar..." 

Hur mycket betyder det att få en så bra start på året? 

– När det händer tänker man kanske inte så mycket på det. Men händer det inte, och man får vänta på årets första seger. Då går man runt och grubblar. Men nu gick det av bara farten. Man vill ju självklart alltid börja året på bästa sätt. 

Vad hade du för förhoppningar inför söndagens lopp?  

– Jo, men jag hade ganska höga förhoppningar. Man pratar ju lite tips och så där innan, men det är svårt... Alla hästar kändes bra men sannolikheten att alla ska vinna är ju väldigt liten. Det kändes bra på förhand och det föll väl ut på papperet. Sedan ska det ju klaffa och man ska ha lite tur. Vilket vi hade. 

"Det är mycket som ska stämma" 

Tre veckor i Australien gjorde uppenbarligen gott för Olofsson – som inte kändes sig ringrostig. 

– Det var skönt. Man känner sig utvilad och taggad. Det var inte något negativt i alla fall, säger hon. 

Hanna Olofsson går i år in i sitt sjunde år som travtränare – och utvecklingen upplever hon pekar uppåt. 

– Jag tycker verkligen att det går bättre och bättre. Vi har ungefär samma material på hästarna men resultaten blir bättre. Jag känner också att jag har en bra mix på hästarna. 

Vad känner du själv att du fortfarande kan utveckla? 

– Jag behöver bli bättre på allt. Men det känns som att jag utvecklas och det inger ju någon slags trygghet. Sedan har hästarna varit friska och jag har kommit bra på det... Det är mycket som ska stämma, och det är även viktigt att personalen är bra. 

"Rimligtvis borde jag slå rekord igen" 

Sätter du upp mål inför ett nytt år? 

– Jag är ganska försiktig med att göra det. Men målet är alltid att bli bättre. Att förbättra siffrorna. Sedan är det svårt att veta, i bland kan också förutsättningarna förändras. Rätt som det är kan det flytta 10 hästar. Men vinna mer på V75 är något jag siktar på, det är där skyltfönstret är. 

Förra årets rekordsiffror siktar hon givetvis på att slå. 

– Ja, så är det. Nu är det dessutom helt andra prispengar. Så rimligtvis borde jag göra det. Ett litet delmål är alltid att vinna fler lopp. Alla vill ju vara i vinnarcirkeln, och det är jäkligt svårt att vinna lopp. 

Betyder det extra mycket att vinna på hemmabanan Boden? 

– Ja, men framför allt så är det bra konkurrens där. Det är inte så jäkla lätt. Det är mycket bra finska hästar som kommer och så vidare. Ser man till Norrlandsbanorna tycker jag att Boden och Bergsåker är de banor där det är svårast att vinna lopp. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag