Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Något man drömt om – känns nästan overkligt”

Foto: Kanal 75/MVA Foto
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

Kevin Oscarsson sitter upp bakom tre hästar när Kalmar bjuder på Midsommartrav. 

Snart är banan hans hemmaadress, och den unga lärlingen ser fram emot såväl helgen som flytten. 

– Kalmar överlag är alltid fantastiskt.   

För drygt en vecka sedan blev det officiellt att travtränaren Jim Oscarsson tar med sig familjen och flyttar från Stockholm till Småland. Närmare bestämt till den legendariska travgården Blädingeås. 

Men redan på söndag besöker Oscarssons sin nya hemmabana, det när Kalmartravet bjuder på V75. 

Bakom stallets samtliga hästar sitter lärlingen Kevin Oscarsson, 24, upp. Dessutom har han en ytterligare styrning på V75.

– Kalmar överlag är alltid fantastiskt, de bjuder på en väldigt fin bana oavsett vilken årstid det är. Det är väldigt skönt för oss som jobbar med hästarna att åka dit, säger Kevin Oscarsson. 

”Känns lite mer som hemma”

Efter åren som lärling hos Stefan Persson och Johan Untersteiner i Halmstad är Kevin Oscarsson välbevandrad i de mer södra delarna av Sverige. 

Och när familjen nu köpt gård i Kalmar känns det lite som att komma hem igen. 

– Även om jag är uppväxt mer i Stockholmstrakten så känns det lite mer som hemma. När jag vad där fick jag ta mig fram och bygga upp något själv. 

Han fortsätter: 

– Sen är det klart att det alltid är en fördel att ha med sig familjen, vilken väg man än väljer att gå. Men det är många man har saknat att tävla mot där nere och folk man lärt känna. 

”Känns nästan lite overkligt”

I oktober är tanken att ha allt på plats på den nya gården som tidigare ägdes av familjen Lorentzon, som skördat stora framgångar på ägorna. 

För familjen Oscarsson ger den nya gården möjligheter för både tävling och avelsverksamhet, precis som de tidigare ägarna drivit det. 

– På det sättet känns nästan lite overkligt att vi har fått tag på en sådan fin gård som man har drömt om.

”Vi ska försöka fixa något trevligt” 

Han ser fram emot att få uppleva Kalmartravet på söndag. Särskilt då han bland annat vann han Kalmarssundspokalen med B.B.S Sugarlight där för två år sedan. 

– Ja, under midsommarhelgen är det väldigt fint där och det har gått bra för mig tidigare den helgen. På så sätt ska det bli väldigt trevligt att få komma tillbaka dit. 

Hinner du fira någon midsommar då? 

– Jag tror inte att jag har firat midsommar sen jag gick i skolan, säger han med ett skratt.

– Men i år ska vi äta och fira lite med personalen och alla på Söderby Gård. Vi ska försöka fixa något trevligt men det blir inte mer än så.