Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Något av det galnaste som jag någonsin sett

Foto: Travronden / Travronden

Who’s Who bländade alla inledningsvis när han återigen dominerade i ett formhöjande lopp.

Visa As fick revansch från i lördags. Och stod för en hårresande kross av konkurrenterna.

Gårdagskvällen inleddes på bästa vis med en ny uppvisning av en Who’s Who som rejält närmar sig storformen. Efter en lugn start avslutade stjärnan 1.09,6 sista varvet.

Och han såg ungefär lika oberörd ut som en söndagsflanör i parken. Nu närmar sig hästen årets första stora mål, Jubileumspokalen, med stormsteg.

Känslan är att vi kan förvänta oss en Who’s Who som strålar ikapp med solen i mitten av augusti. När det är dags.

■ ■ ■

Lika lugn som Örjan Kihlström satt bakom Who’s Who var nog inte de som hade spikat omgångens andra favorit.

Det femårige stoet Visa As från stall Alessandro Gocciadoro var ute på V75 så sent som i lördags och galopperade då i en förflyttning. Även då var hon stor favorit på spelet. Nu hade hon spår femton i en spårtrappa, och att hästen skulle få göra mycket jobb behövde man inte ha många högskolepoäng för att lista ut.

Men att hon skulle få ett sådant här mardrömslopp fanns inte i mina vildaste fantasier. Hästen fick gå i vida spår hela loppet, stundtals ute i fjärdespår. Och ändå vann hon överlägset. Det här var en av de galnaste prestationerna jag någonsin sett.

Gocciadoro vann även i loppet efter med egentränade Zanzibar Wise As.

Vi kan konstatera att den gula kuskens hästar ska börja passas på spelet igen efter en formsvacka.

■ ■ ■

En annan med en enorm utvecklingskurva just nu är Robert Berghs fyraåring Pinto Bob. Tillsammans med Torbjörn Jansson tog han hem kvällens (på förhand) höjdpunkt. Fyraåringstestet.

Tyvärr blev det ett galoppfyllt lopp då flera av de mest betrodda hästarna hoppade tidigt i loppet. Men det ska inte förta Pinto Bobs insats.

Segern togs med säkerhet. Kapaciteten hästen visade i Sprintermästaren var ingen dagsfluga. Pinto Bob är nog i rampljuset för att stanna.

■ ■ ■

Kvällens mest efterlängtade seger stod fyraårige Darshana för. Stoet gjorde sin tjugotredje start och fick äntligen ta sin första seger. Efter ständigt fina prestationer, utan att få sticka nosen först. Så var det nu hennes tur.

Bättre sent än aldrig.

Lite som starttiden på lördagarna.