Emila Leo ligger kvar på banan efter att hon ramlat av hästen Tappaintehoppet i starten. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Emila Leo ligger kvar på banan efter att hon ramlat av hästen Tappaintehoppet i starten. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Montéryttare hade änglavakt på Solvalla

Publicerad

Montéryttaren Emilia Leo, 22, klarade sig undan söndagens krasch på Solvalla utan allvarliga skador.

Redan på söndagskvällen kunde hon lämna sjukhuset.

- Jag har en stukad fot, skrapsår och ett brutet nyckelben. Det bultar och ömmar förstås, men jag har kollat på incidenten efteråt och förstår att det kunde varit betydligt värre, säger Emilia Leo till travronden.se.

Det var i starten av söndagens första lopp som hästen Tappaintehoppet gick omkull i en trång situation och Solvallalärlingen Emilia Leo blev liggande på banan innan hon hämtades med ambulans.

Tappaintehoppet sprang några varv runt banan innan han fångades in, och även han rapporteras ha klarat sig utan allvarliga skador.

"Hoppas hon tänker till lite"

Jenni H ÅsbergEkets Patrik har fällts som skyldig till incidenten och har dömts till avstängning i tio dagar plus 1500 kronor i böter för snäv ridning som grovt stört medtävlare.

Är det några hard feelings mellan dig och Jenni i dag?

- Nej, vi har haft lite kontakt via sms och det är lugnt. Men just starten i ett montélopp är speciell och jag hoppas att hon tänker till lite nästa gång, säger Emilia Leo, som nu är sjukskriven i minst två veckor, till travronden.se.

 

Av Ola Johansson/Kanal 75 och SportExpressen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag