Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Missen som kan ge Åke största segern

Jag ser framåt. 

Och tillbaka.

Mot Åby Stora Pris på lördag där fler stjärnhästar borde fått plats. 

Och mot Hambletonian förra lördagen där olyckan kan vändas till lycka i framtiden.

Enligt Lars Dahlgren i Sulkysport lägger ägarna cirka 150 miljoner om året på transporter. Sinnessjuka siffror. Dels kostar det för mycket för ägarna, men det sliter även på hästarna och kan inte heller vara ultimat för miljön. 

Det måste gå att lägga ett bättre tävlingsprogram. Bergsåker delade nyligen ut 803 300 i prispengar under en tävlingsdag. 

Omsättningen de skulle tjäna procent på var 934 495. Det kan ju inte gå ihop. Hästarna borde nog tävla oftare på samma bana. Och då är det rimligt att det tävlas oftare där det bor flest. Solvalla kan inte fortsätta ha semestrar. Det borde vara mer trav i huvudstaden. I kväll när Solvalla tävlar har vi 23 hästar som startar. På V64 är det störst intresse kring ZACK’S ZOOMER som är en berättigad favorit om han är lika bra som tidigare. Knivigt läge, men han kan dra i väg bra. Han går utan skor och med öppet huvudlag. 

Bland övriga tycker jag ni ska ha koll på AUTO RELIGHT som är ruggigt bra i ordning (barfota fram, öppet huvudlag).

***

Mycket debatt kring barfota, huvudlag och vagnar. Spelare vill ha mer information. 

Jag tycker att betydelsen överdrivs, klart att det går att hitta exempel där hästar gått bättre i en ny vagn, men finns många exempel där det inte gjort någon skillnad heller. Oavsett det dock: klart vi kan ge informationen i datoriserade världen, låt oss fylla i dem på datorn.

***

Nu på somrarna går det tydligen utmärkt att ha V86 på onsdagarna utan saxbana. Men för Solvalla var det inte okej under vintrarna. Konstigt. TV-programmen är för övrigt utmärkta nu.

***

Jag ser fram emot Åby stora pris. Vilken match mellan Readly Express och Propulsion. Förra gången var Timo Nurmos sur på mig för att jag skrev att Readly Express skulle torska, så egentligen borde jag ju tippa den nu, men jag har ändå feeling för att det blir Propulsion om det löser sig. Synd att de bara lät tio hästar vara med, nu fick ju exempelvis inte On Track Piraten plats. 

I ett så långt lopp hade jag gärna sett 15.

***

Jag ser också bakåt, fast jag inte brukar det, men jag gillar Hambletoniandagen. Det som hände med Six Pack var tråkigt, men kanske kan vändas till nåt positivt i och med att Six Pack förmodligen gått till avel som Hambletonianvinnare. Nu när han inte vann finns chansen att hästen tävlar vidare och Åke Svanstedt kanske kan få sin första Prix d’Amerique-vinnare. Vinnaren Atlanta, som köptes för en halv miljon som unghäst, såldes för några månader sedan för 15 miljoner kronor. Om det var rätt eller fel att sälja? 

De nya ägarna fick ju i alla fall snabbt drygt fyra miljoner tillbaka i förstapriset. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!