Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Min vinnare är i absolut toppslag

Foto: OLLE SPORRONG

Fem miljoner i jackpot när söndagens High Five ska avgöras på Vincennes.

Spelvärdet är på topp och loppet är vidöppet.

■■ Det är finalen av Grand National du Trot som ska avgöras på Vincennes klockan 15.15 på söndagseftermiddagen. I loppserien har det under året gått kvallopp över hela Frankrike där hästarna samlat poäng för att få ställa upp i finalen här på huvudstadsbanan. Det är 150 000 euro i samlad prispott och vi har 18 hästar fördelat över tre volter som ska göra upp om segern.

Det är ett svårlöst och jämnspelat lopp, men jag går på ett formkort som såg bländande ut senast.

■■ Min vinnare är 10 Fine Colline. Stoet visade senast att hon är i absolut toppslag när hon rundade konkurrenterna och defilerade hem segern över Vincennes upplopp. Fine Colline tog ett flertal segrar under fjolårets vintermeeting och jag räknar med en topprestation här. Hon tävlar bra bakifrån och att stå 25 meters tillägg är inga problem. En bra vinnare!

■■ Värst emot tror jag är en annan häst på 25-metersvolten, nämligen 13 Echo de Chanlecy. Den här långskuffaren trivs allra bäst över längre distanser och 2875 meter passar bra. Han har tagit två raka segrar och kommer till Vincennes med stora förhoppningar. På ren styrka ska han vara med där framme.

■■ Hästen jag gillar allra mest på framvolten är 5 Fakir de Mahey. Mathieu Mottier hade gett hästen en liten paus inför senast men han gick direkt ut och vann i ett rätt bra gäng just här på Vincennes. Det är en häst som är van att vara med där framme och han har fyra segrar och två andraplatser på de sju senaste starterna. Pass upp!

■■ 2 Goeland d’Hafour imponerade inte senast på Mauquenchy. Då gick han med plastade hovar, men nu är det tillbaka till barfotabalansen. Så tävlade han när han var tvåa bakom Echo de Chanlecy näst senast och med rätt resa tror jag Christian Bigeons sexåring är med en bit fram igen.

■■ Avslutningsvis vill jag också peta dit 9 Farah des Caux. Hon avslutade rappt till andraplatsen bakom Fine Colline senast och med det loppet i kroppen borde formen bli ett snäpp vassare. David Thomain är åter i sulkyn och hon blir inte allt för hårt påpassad på strecken.

■■ De två hästarna som startar på 50 meters tillägg startar med mycket liten chans. Jag dissar även Jean Michel Bazires betrodda duo 3 Gently de Muze, som är osäker, och 15 Feydeau Seven som var med i årets Prix d’Amerique men inte håller toppform och körs av en Nicolas Bazire som är helt iskall för dagen.

Rank: 10-13-5-2-9.