Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Milliondollarrhyme är en given spik i finalen

Foto: LJ / TR Media

Milliondollarrhyme är som ett årgångsvin.

Och blir bara bättre och bättre.

Fredrik B Larssons kanon tar ny seger.

Den nyblivne svenske mästaren är härdad i storlopp under säsongen. Men Milliondollarrhyme (V75-7) är inte det minsta sliten.

Tvärtom. Han blir bara bättre och bättre.

Senast exploderade han över upploppet. Och det är sällan en häst i högsta klassen ligger i åtta, nia 200 kvar och avgör 100 meter senare.

Insatsen var brutalt bra.

Milliondollarrhyme har bakspår igen och motståndet är vasst. Det tuffa motståndet är en fördel i min bok. När det är hög kvalitet på hästarna blir det oftast tufft tempo.

Milliondollarrhyme tål att följa med i ryggar under slutvarvet och jag tror på ny triumf för den snabbfotade femåringen.

Det är jackpot och hög klass på tävlingarna. Det kan skrälla i ett par av avdelningarna och jag kommer att gardera avdelning fyra och fem rejält.

 

Cash Crowe (V75-3) har ett par lopp innanför västen. Senast tävlade hon med säkerhetsbalans. Nu har hon ett par lopp i kroppen. Det blir lättare balans och eventuellt jänkarvagn.

Skön musik i mina öron.

Mellby Free och Une Etoile Gar är toppston. Men Petri Puros stjärnmärr har bara förlorat två lopp de gånger hon hållit sig i trav.

Senaste förlusten kom i Sto-SM när Global Upper Style skrällde.

Vid första nederlaget var det Darling Mearas som var före i mål.

Ett fynd till sju procent och jag har Cash Crowe som utgångshäst.

 

Ural (V75-1) höll enkelt upp innerspåret i Romme och vann enkelt. De hästar han har på utsidan i starten tog inte en längd på honom senast och gör det knappast i morgon heller.

Men Smevikens Cruiser har tidigare hållit upp ledningen från innern. Det var på Örebro och spår ett på Solvalla är betydligt mer fördelaktigt.

– Det blir inte lätt att ta längd på min häst, taktiken överlåter jag till kusken. Men jag har ingenting emot att se min häst i ledningen, säger Tommy Karlstedt.

From the Mine körs av den blott 19-årige sulky-virtuosen Magnus A Djuse.

Han har redan vunnit över 100 lopp i år och gör förvånansvärt få misstag.

– Det har gått över förväntan och jag är nöjd ned siffrorna. Jag har legat i och kört överallt och det har gått bra på V75. Jag hoppas på ännu bättre resultat nästa år.

Vad tror du om From the Mine i V75-1?

– Han ska ha lite chans. Jag var riktigt nöjd med honom senast och det var bra att han fick gå i mål med sparade krafter, säger Magnus.

 

Jag var på Åby i torsdags och pratade med sportchefen Jon Walter Pedersen. Jag passade på att fråga hur det går med utredningen mot Alessandro Gocciadoro.

– Det besked jag fick för en månad sedan var att utredningen inte var klar och det är beklagligt att det ska ta så lång tid, säger Pedersen.

■■ Jag kan inte annat än att hålla med. 

■■ Det har gått ett halvår och nog borde alla inblandade fått besked vid det här laget.

 

Omgångens lås hittar jag i stoloppet. Hästarna på tillägg borde få svårt att ta 20 meter på formstarka duon Velegance och Fossens Wally.

Endast 19 hästar är intresserade av att vara med i kvalen till Uppfödningslöpningen på Jägersro.

– Vi valde att lägga försöken på Jägersro i år och det fanns flera skäl till det. Det var rörigt med försök på två banor och efter samtal med flera tränare var det inga problem, säger sportchefen på Jägersro Mats Ahlqvist.

■■ Vad jag tycker?

■■ De som saknas hade knappast varit aktuella att vara på pallen i finalen.

■■ Hellre kvalitet än kvantitet.