Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonvinnarens drag: En ospelad jätteskräll

Foto: MIKAEL WIKNER / TR Media/KANAL 75
Dwight Pieters kör Per Ottossons miljonskräll Kondor Dream
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

I april tog Per ”Otto” Ottosson, 59, hem den näst största V86-vinsten någonsin. 

Nu bjuder han på sina bästa drag inför multijackpotten på nyårsafton. 

– Det är upplagt för att det ska bli bra pengar, säger han. 

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Expressens Premiumsystem

Den nionde april 2020 är ett datum som Per ”Otto” Ottosson aldrig lär glömma. 

Travprofilens egna V86-system blev värt 19,8 miljoner kronor – vilket är den näst största vinsten på spelformen någonsin. 

En ekonomiskt livsförändrande upplevelse, men ”Otto” tycker fortfarande det är lika roligt att spela på trav. 

Han var tidigare känd som tipsexpert på Axevallatravet – och därför stenkoll på banan som arrangerar årets sista V75-omgång. 

”Det är en rolig omgång” 

Som i skrivande stund kryddas med en jackpot på 82 miljoner kronor. 

– Det är upplagt för att det ska bli bra pengar tycker jag. Fyra av sju lopp innehåller femton hästar. Bara det gör att svårighetsgraden ökar något enormt. Det är jäkligt kul när det ser ut så när det är mycket pengar att spela om. Det är en rolig omgång, säger han.

Har du något speciellt knep när det är så mycket pengar på spel? 

– När jag dragit in mina storvinster har jag alltid haft alla hästar i sista avdelningen. Det tar bra i V75-7. Det gör det alltid. Jag tycker också Sylvesterloppet som avslutar känns riktigt ovisst. Gärna mycket hästar i slutet. Målet är att komma till sista avdelningen och ha alla hästar, säger han och skrattar. 

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Expressens jackpotsystem 


”Ottos” bästa drag inför nyårsjackpotten

BÄSTA SPIKEN

7 Vikens Fingerprint (V75-6)
– Hemmahäst som har rätt motstånd nu. Hon står väldigt bra inne och har mött tuffare hästar. Det som talar emot är spåret eftersom 1 Zeta Kronos har spår ett. Men hon är van tuffare hästar och vid en första anblick så tycker jag han står jäkligt bra inne i loppet. Det är verkligen utskrivet för henne. Det är min bästa spik just nu. 

BÄSTA DRAGET

6 Woudstra (V75-4)

– Han har lottats till ett jäkla bra spår. Det är en talangfull treåring som inte är så mycket streckad och som har väldigt fina förutsättningar från sitt springspår. Jag tycker det luktar spets lång väg. André är duktig från start, jag tror nästan det är garanti på ledningen. Det är absolut ett av strecken man ska ha med. En talangfull treåring som är under utveckling. 

MILJONSKRÄLLEN

5 Kondor Dream V75-5

– Det här är omgångens superskräll. Han har gjort tre starter i ny regi och senast blåste han till ledningen och vann på ett väldigt imponerande sätt. Just nu är han streckad till 1.10 procent. Varför inte? I en låg klass känns den väldigt rolig. Han öppnade jättebra senast.