Åke SvanstedtÅke Svanstedt
Åke Svanstedt
Anders Ström, till vänster. Foto: / MAAnders Ström, till vänster. Foto: / MA
Anders Ström, till vänster. Foto: / MA

Miljonregn över svenska travkändisar i USA i natt

Publicerad

Det blev miljonregn över svenska travkändisar i USA i natt.

När årets största lopp för tvååriga hästar avgjordes på Meadowlands tog nämligen de blågula storslam.

Åke Svanstedt vann stoklassen med Plunge Blue Chip, som tränaren själv är med och äger. Förstapriset: 1,7 miljoner kronor.

Marcus Melanders Fourth Dimension, ägd av spelmiljardären Anders Ström, vann hingstklassen.

Förstapriset: 1,9 miljoner kronor. 

De stora tvåårsloppen på Meadowlands avslutar säsongen för de bästa hästarna.

"Hon är en superhäst"

Nu blir stjärnhingsten Fourth Dimension favorit inför nästa års Hambletonian.

– Det är en väldigt atletisk häst som definitivt har talangen som krävs, han behöver bara lära sig när han ska slappna av och när han ska vara aggressiv under loppen, sa kusken Brian Sears efter att Fourth Dimension vunnit på 1.10,6/1609 meter med massor av krafter kvar.

I stoloppet noterade Plunge Blue Chip, som tog sin nionde seger på tio starter, 1.10.3/1609 meter.

– Hon är en superhäst, sa Åke Svanstedt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag