Patrik Brissman, informationschef ATG Foto: TB / KANAL75
Patrik Brissman, informationschef ATG Foto: TB / KANAL75

Miljonmiss av ATG – betalade ut fel dag

Publicerad
Uppdaterad

Miljonregn över tre lyckliga Top 7-spelare under söndagen på Mantorp.

Men det hela visar sig nu vara miss av ATG, rapporterar Travronden.

Jackpoten på 1,3 miljoner kronor betalades ut – fel dag. 

– Ett handhavandefel, säger informationschefen Patrik Brissman till magasinet.

Under lördagens V75-spel lyckades ingen spelare pricka in det erkänt svåra Top 7-spelet. 

Jackpoten på 1,3 miljoner kronor sköts därför upp till kommande lördags Top 7-spel på Jägersro.

Men efter ett misstag av ATG betalades jackpoten ut under dagens (söndagens) Top 7-spel på Mantorp – till tre spelares stora glädje.   

– Rollerpotten från gårdagens spel skulle gå till lördagens top 7-spel på Jägersro. Av misstag så lades pengarna i potten till dagens Top 7 som avgjordes på Mantorp. Det var ett handhavandefel som ligger bakom och vi beklagar det inträffade, säger ATG:s informationschef Patrik Brissman till Travronden. 

Spelarna kan andas ut

Spelarna fick därför dela på hela 1 691 606 kronor i stället för de knappa 400 000 kronor som egentligen skulle betalats ut för de som lyckades pricka sju rätt. 

Men de tre spelarna som kammade hem 563 868 kronor kan andas ut: vinsten är deras.

– De som fick sju rätt på Top 7 i dag på Mantorp får givetvis behålla sin vinst, säger Brissman.

ATG:s besked: Rollerpott nästa lördag

Under måndagen bekräftade ATG att rollerpotten kommer att gå vidare till nästa lördags Top7-omgång. 

– Det kommer att bli samma belopp som betalades ut i går och vi har estimerat rollerpotten till totalt två miljoner kronor, säger Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på ATG, till Travronden. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag