Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonköpet lovar gott inför framtiden

Ready Tonight (8) har vunnit fyra av sju starter och tjänat nästan 400.000 kronorFoto: Malin Albinsson/TRMEDIA

Peter Untersteiner har fin stallform. Halmstadtränaren vann tre av fyra V86-avdelningar på Åby.

Ordning på grejorna har även Timo Nurmos. Och det är ingen överdrift.

Peter Untersteiner brukar hålla sig långt framme på Åbytravet och gårdagen var inget undantag. Halmstadtränaren vann totalt fyra lopp och min favorit var Ready Tonight i ett treåringslopp med 125 000 kronor till vinnaren.

Hästen ropades in på auktion för 1,3 miljoner kronor 2018 och tränaren hade bra koll på stammen. Talangen är efter championhingsten Muscle Hill och modern Fleetfoot Hanover vann flera lopp hos Peter Untersteiner.

Ready Tonight var finfin från spets och samma segerrecept användes bakom fyraårige Becker. Johan Untersteiner satt bakom den tredje V86-vinnaren Radio Gaagaa och Macao vann ett ramlopp.

Timo Nurmos har strålande snurr på stallet. Mellby Hurricane toppade på V86 efter vaken styrning av Andreas Lövdal. Innan V86 började hade Nurmos fyra tränarsegrar på Solvalla – totalt startade han sju hästar och tog hela fem vinster!

■■ På tal om form. Lina Tallbergers Balotelli Crown tog månadens andra fullträff på V86 efter snygg avslutning.

Har samma far som Derby-vinnarna

Radio Gaagaa är förresten efter succé-hingsten Googoo Gaagaa. Ni vet han som lämnat Robert Berghs Derbyvinnare Hail Mary (Svenska) och Power (Europa).

Micael Broberg är en färgklick i travsporten som gärna går sina egna vägar. Betting Rebel är ingen sköntravare men han har en inställning av guld och i går fick hästen utdelning efter ett par fina insatser. Sexåringen stod stenhårt inne penningmässigt och fick blytung resa – men trots det var Brobergs häst först när mållinjen passerades.

Väl värd en seger var stoet Vichy Grif. Sofia Aronssons sexåring fångade in ledaren trots att hon hamnade illa till i kön.

En annan imponerade vinnare på Åby var Sevilla och Joakim Lövgren. Åttaåringens målraka var inte att leka med.