Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonhästen död – blev 18 år gammal

Foto: LARS JAKOBSSON / Kanal 75 AB
Foto: JEANNIE KARLSSON / Kanal 75 AB

Världsstjärnan Järvsöfaks tredje vinstrikaste avkomma, Faksen JR, är död. 

Det berättar stortränaren Jan-Olov Perssons dotter Therese Andrén Persson. 

– Världens vackraste och absolut bästa häst! Den som verkligen gett allt och lite till, skriver hon enligt Travronden. 

36 segrar på 122 starter blev det för Faksen JR, som med sina 4,1 miljoner kronor intjänade blev Järvsöfaks tredje vinstrikaste avkomma. 

Nu är miljonhästen död.  

Det rapporterar Travronden som hänvisar till ett inlägg från Therese Andrén Persson, dotter till Jan-Olov Persson, som spenderat mycket tid med hästen genom åren.

Blev 18 år gammal: ”Världens vackraste” 

”Älskade häst. Så mycket som du gett mig, så mycket som du gett min familj och hela fantastiska familjen Sundby. Du är den första hästen jag någonsin vågade mig ut med helt ensam, där jag faktiskt kände mig säker på att ge mig ut. Helt själv på underbara ritter i skogen, och på mysiga pullertturer. Du är den som lärt mig att inte vara rädd. Den som gett mig så oerhört mycket kärlek. Den som gett mig helt fantastiska minnen både med oss själva och tillsammans med andra. Världens vackraste och absolut bästa häst! Den som verkligen gett allt och lite till”, skriver Therese Andrén Persson

Faksen JR blev 18 år gammal och avlivades på grund av hälsoproblem.