Miljongården till salu: ”Ett stort intresse”

Sjöbacka i Hillarp/Munka Ljungby.
Foto: Nadjafi & Kristensen
Sjöbacka i Hillarp/Munka Ljungby.
Foto: Nadjafi & Kristensen.
Kan göras om till träningsanläggning, menar mäklaren Miguel Ehrenfeldt.
Foto: Nadjafi & Kristensen.
Stallet.
Foto: Nadjafi & Kristensen.
Gården byggdes på 1870-talet.
Foto: Nadjafi & Kristensen.

Den vackra hästgården Sjöbacka är till salu för 8.950.000 kronor.

Det finns intressenter inom hästsporten.

– Man skulle kunna göra om det till en träningsanläggning, säger mäklaren Miguel Ehrenfeldt.

Hästgården Sjöbacka som är vackert belägen i Hillarp/Munka Ljungby, Ängelholms kommun, är till salu. Utgångspriset är satt till 8 950 000 kronor.

Gården byggdes från början redan på 1870-talet men har i omgångar byggts ut och moderniserats. Den har fem stallboxar och alldeles i närheten finns flera ridvägar.

Kan passa travträning

Ett spännande ställe för en lite mindre hopp-, trav- eller galopptränare.

– Det är en vanlig traditionell hästgård. I nuläget finns det en ridbana på gården och det fungerar fint att träna hoppning där. Men man skulle kunna göra om det till en träningsanläggning för trav eller galopp. Det är tre hektar mark att nyttja så det finns möjligheter att få till någonting, säger mäklaren Miguel Ehrenfeldt hos mäklarbyrån Nadjafi & Kristensen. 

”Det finns ett stort intresse”

Gårdar överlag har blivit allt mer populära i takt med att fler människor söker sig ut på landet. Det är några inom ridsporten som har hört av sig och är intresserade av gården.

– Intresset är redan stort. Även om den kom ut sent i går kväll så har jag bearbetat kunder innan den kom ut och har redan haft tre visningar. Ytterligare en kommer att ske på torsdag. Det är generellt ett stort intresse för gårdar nu för tiden, säger Miguel Ehrenfeldt.